Etappe van Olympia’s Tour finisht op 18 mei in Olst - Foto: PR
Foto: PR

Etappe van Olympia’s Tour finisht op 18 mei in Olst

OLST – Op 18 mei is Olst finishplaats in de tweede etappe van Olympia’s Tour. De gemeente Olst-Wijhe en de organisatie van Olympia’s Tour tekenden hiervoor op 1 maart een samenwerkingsovereenkomst.

De tweede etappe van Olympia’s Tour start op 18 mei in Noordwijk. Na een rit van 202,4 km finisht de tour via Zwolle, Wijhe en Den Nul in de Jan Schamhartstraat in Olst, ter hoogte van het park de Olsterhof.

De gemeente ziet Olympia’s Tour als een mooie aanvulling op de activiteiten die georganiseerd worden in het kader van haar 10-jarig jubileum. Naast de feestelijke finish aan het einde van de middag, worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Burgemeester Ton Strien: “De finish in Olst moet een volksfeest worden voor iedereen, van sportievelingen tot toekijkers.”

De burgemeester benadrukt dat de finish in Olst niet mogelijk zou zijn zonder de steun van Rabobank Salland en SallandWonen. “De Rabobank en de wielersport is een bestaande en bewezen combinatie. Wij zijn trots dat we een bijdrage kunnen leveren aan het grote sportevenement,” aldus Fons Witjes, directeur Bedrijfsmanagement van Rabobank Salland. SallandWonen hecht ook veel waarde aan sport, zowel binnen haar organisatie als daarbuiten. Directeur Ed Penninks: “Olympia’s Tour is een mooi evenement waar mensen uit heel Salland van kunnen genieten. Daar willen we graag een stukje aan meedoen.”

De 59ste editie van Olympia’s Tour zal van 16 tot en met 21 mei 2011 worden verreden. De oudste etappewedstrijd van Nederland start met een proloog in Hoofddorp en finisht, na een zware etappe door Limburg, in het Limburgse Buchten. Daartussen telt de koers 2 tijdritten en 5 etappes.

Foto 1
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *