Energiedagen Wijhe op 30 en 31 oktober 2009

WijheWIJHE – Vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober vinden de Energiedagen plaats bij het Tegelhuys en de Kachelplaats in Wijhe. Binnen en buiten staan modellen, zijn demonstraties en kunt u advies krijgen over energiebesparing, duurzame energie opwekken, comfort en binnenklimaat.

Energieplein
Op het Energieplein kunt u met uw bouwtekeningen en energiegegevens (gas, water, licht) al een eerste indruk krijgen van de besparing die u kunt behalen, bijvoorbeeld door uw dak, vloer en gevel te isoleren. Wilt u er echt werk van maken, dan kunt u direct een afspraak maken met de Energiearchitect.

Ook het ‘Energiebouwteam’ is aanwezig om u meer te vertellen over de totaalaanpak van uw woning. Want isolatie is belangrijk, maar ventilatie hoort daar ook bij. Er zijn allerlei nieuwe technieken op de markt om dit zo zuinig mogelijk te doen. Het ‘Energiebouwteam’ bestaat uit een aantal vakbedrijven uit de regio.

Demonstraties
Naast nieuwe materialen op het gebied van isolatie en verlichting zijn er ook een aantal nieuwe technieken te zien. Zo is er een demonstratie van het boren van een warmtepomp en kunt u zien hoe een gevel wordt geïsoleerd (naïsolatie). Er staan ook nieuwe modellen op het gebied van verwarming en ventilatie.

Wilt u zelf energie opwekken, dan kan dat tegenwoordig steeds beter met warmtepompen, zonnepanelen of een zonneboiler. Laat u tijdens de Energiedagen goed voorlichten hierover.

Toegang is op vrijdag van 13.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur, en is gratis. Meer informatie kunt u vinden op www.energiedagen.nl of op de site van de gemeente.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *