Informatieavond over steenmarters op de Boskamp

Informatieavond over steenmarters op de Boskamp

BOSKAMP – Tijdens het kernenbezoek dat het college van burgemeester en wethouder van de gemeente Olst-Wijhe eind april bracht op de Boskamp werden veel vragen gesteld over overlast van steenmarters.

Meerdere mensen meldden schade aan hun auto, doordat steenmarters aan de leidingen van hun auto’s hadden geknaagd. De gemeente heeft toen afgesproken dat zij een avond zou organiseren over steenmarters, waarbij organisaties worden uitgenodigd die u hier veel over kunnen vertellen. Het is dan ook de de bedoeling dat u antwoorden krijgt op vragen zoals:

Wat zijn steenmarters? Wat is hun leefomgeving? Waar leven ze van? Waarom is het een beschermde diersoort? Wat kan ik tegen de overlast doen? Hoe kan ik schade voorkomen? en kan ik schade verhalen?

De avond zou gehouden worden op dinsdag 21 juni en deskundigen geven dan antwoorden op deze vragen bij Café-restaurant IJsseldijk, Boskamp 24 te Boskamp. Iedereen die overlast ervaart van steenmarters en/of er meer over wil weten is van harte welkom. Aan de informatieavond zijn geen kosten verbonden.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.