Organisator Deventer Boulevard Sprint overleden - Foto: Jasper Hutten
Foto: Jasper Hutten

Organisator Deventer Boulevard Sprint overleden

DEVENTER – De organisatie van de gisteren gehouden Deventer Boulevard Sprint liet vandaag weten dat het vrouwelijk slachtoffer van het ernstige ongeval tijdens deze sprint, afgelopen nacht is overleden in het ziekenhuis in Zwolle.

Gisteren was de eerste Deventer Boulevard Sprint van start gegaan. Wat begon als een mooie dag met activiteiten op de Brink en De Welle eindigde in een drama waarbij één van de organisatoren is overleden.

Aan het einde van de oefensprints op De Welle, vlak voorafgaande aan de officiële opening, is de auto van een van de deelnemers bij de verplichte remstop tegen de geplaatste vangrail gebotst. Daarbij heeft de auto een tweetal zeer ervaren mensen van de organisatie geraakt.

Al snel werd de ernst van het ongeluk duidelijk. De commentator van de dag heeft een ernstige beenbreuk opgelopen. Hij is hiervoor onder behandeling in het ziekenhuis te Deventer.

Het andere, vrouwelijke, slachtoffer had ernstig letsel opgelopen. Zij was met spoed overgebracht naar het ziekenhuis te Zwolle. Aldaar hebben de artsen in beginsel een geslaagde levensreddende operatie uitgevoerd. Helaas is zij later in de nacht van zondag op maandag aan de verwondingen overleden.

“Zij was een bekende in de wereld van de klassieke auto’s en intensief betrokken bij zeer veel classic car events. Onze gedachten zijn bij haar man en dochter en uitaard haar familie en vrienden”, aldus de overige leden van de organisatie.

Artikel delen:
Reactie 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *