Gemeente presenteert plannen woonwijk Lemelerveld

Gemeente presenteert plannen woonwijk Lemelerveld

LEMELERVELD – De gemeente Dalfsen organiseert op woensdagavond 6 juli een inloopbijeenkomst in Lemelerveld. Hier worden de plannen voor het nieuwe woongebied Nieuwe Landen II gepresenteerd. “Ook willen we graag van de Lemelervelders ideeën horen over hoe het groene gebied aan de noordkant van de huidige woonwijk zou kunnen worden ingevuld”, zegt wethouder Klaas Agricola. De inloopbijeenkomst wordt gehouden in Kulturhus De Mozaïek en begint om 19.30 uur.

Tijdens de inloopbijeenkomst kunnen de bezoekers het ontwerp verkavelingsplan en het voorontwerp bestemmingsplan voor Nieuwe Landen II bekijken. De naam zegt het al: deze wijk is een vervolg op de nieuwbouwwijk Nieuwe Landen, waarin de meeste huizen inmiddels zijn gerealiseerd. In dit nieuwe gebied worden de komende jaren 120 nieuwe woningen gebouwd. Het gaat om een mix van particulier kavels en sociale huur- en koopwoningen. Uitgangspunt is dat het een duurzame woonwijk wordt met ruimtelijke kwaliteit. Tijdens de inloopbijeenkomst kunnen direct inspraakreacties worden ingeleverd op het voorontwerp bestemmingsplan. Dat kan later ook via de officiële procedure.

Ideeën voor groene zone
Aan de noordkant van de bestaande woonwijk ligt grond van de gemeente, die nog geen concrete invulling heeft. Op deze grond ligt bijvoorbeeld ook de al gesloopte voormalige boerderij aan de Hoenderweg 16. De gemeente is benieuwd welke ideeën er bestaan voor de invulling. Uitgangspunt hierbij is dat het gebied een overgang vormt tussen de woonwijk en het buitengebied. Tijdens de inloopavond kunnen bezoekers ideeën aangeven, zodat de gemeente voor de verdere planvorming een beeld heeft van de wensen die er leven.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *