Sallandse Cabaretavond met veel cabaret en ook muziek - Foto: PR
Foto: PR

Sallandse Cabaretavond met veel cabaret en ook muziek

RAALTE – Woensdag 24 augustus is het weer zover: de Sallandse Cabaretavond zorgt voor een vrolijke en muzikale opening van de 60ste editie van Stöppelhaene. De avond bevat optredens van oude bekenden zoals Herman Tutert en `t Wiejes Cabaret, maar ook cabaratiers André Manuel en Thijs Kemperink zullen hun opwachting maken in de Sallandse Herberg.

Het popkoor Be Yourself zal deze avond samen met het trio Herman Kampman, Jan Niewold en Peter Deiman zorgen voor wat swingende noten.

Naast al deze optredens is de bekendmaking van de Oogstkoningin van Stöppelhaene 2011 een traditioneel hoogtepunt bij openingsavond. Ook is er tijdens deze avond extra aandacht voor de Sallandse Boer en zijn oogstgaveproject. De Sallandse boer vertegenwoordigt samen met de Oogstkoningin, haar hofdames en de oogstkinderen het Sallandse Oogstfeest gedurende 2011. Na deze traditionele aspecten, zal de avond al snel overgaan in een avond gevuld met cabaret en muziek. De Sallandse Cabaretavond is namelijk een leuke avond vol met afwisselende ludieke acts en goede muziek. De avond wordt gepresenteerd door Bjørn Roesscher.

Lokale cabaretiers kijken terug in de tijd
Tijdens de openingsavond van Stöppelhaene 2011 zal er worden teruggeblikt op 60 jaar Stöppelhaene. Ook opvallende nieuwsberichten van het afgelopen jaar uit de gemeente Raalte zullen door Herman Tutert en ’t Wiejes Cabaret onder de loep worden genomen. Een optreden van Herman Tutert is, met rake grappen, alerte reacties en geweldige typetjes al jaren een groot succes tijdens de cabaretavond. Herman heeft al menig politicus en bezoeker verrast met een goed geplaatste opmerking. Ook de heren van `t Wiejes Cabaret krijgen de lachers ieder jaar op hun hand, door hun `objectieve’ kijk vanuit Wijhe naar de laatste gebeurtenissen in de gemeente Raalte.

André Manuel: speciale Stöppelhaeneconference
Naast lokale cabaretiers, heeft de organisatie ook de talentvolle André Manuel kunnen vastleggen voor de Sallandse Cabaretavond. Manuel heeft zijn sporen verdiend als cabaretier, maar ook als acteur is hij voor velen geen onbekende. Hij heeft onder andere gespeeld in de populaire tv-serie ‘Van Jonge Leu en Oale Groond’. Speciaal voor Stöppelhaene heeft hij een conference ontwikkeld, waarbij hij zijn gedachten over Stöppelhaene verbind aan de hedendaagse actualiteit en politiek. Hij is altijd eerlijk, verrassend, erg direct, beroemd, berucht en uniek in z’n soort. Deze Twentse cabaretier is het verfrissende briesje dat het Nederlandse cabaret af en toe zo goed kan gebruiken.

Thijs Kemperink vertelt over de verschillen tussen het platteland en de stad
Met een licht Twents accent neemt de charismatische comedian Thijs Kemperink u mee op zijn hilarische reis door ons land. Hoe voelt iemand zich, die 28 jaar woonachtig is tussen de koeien, kalfjes, schapen en kippen en de rust slechts verstoord ziet door een sporadisch overvliegende straaljager? Deze cabaretier weet er alles van. Thijs Kemperink vertelt over zijn eerste verre reizen naar wereldsteden als Almelo, Hengelo en Enschede. Zal zijn tocht naar Raalte wederom zijn kijk op de wereld veranderen? We zullen het horen tijdens de Sallandse Cabaretavond.

Muziek met Be Yourself en Herman Kampman, Jan Niewold en Peter Deiman
Popkoor Be Yourself uit Raalte is in 2009 opgericht en bestaat inmiddels al uit ruim 35 leden. Met een veelzijdig repertoire van Crowded House, Toto tot Marco Borsato en van Amy MacDonald en Bløf tot Adele is het optreden van dit swingende koor een van de muzikale hoogtepunten van de cabaretavond. Ook de heren Herman Kampman, Jan Niewold en Peter Deiman zorgen deze avond voor wat muzikale ondersteuning. Het optreden van deze heren bestaat uit een vlotte aaneenschakeling van conferences, gedichten en liedjes. Dit levert een compleet en levendig verhaal op in het dialect, met veel humor waarin de Twentse/Sallandse geest in vele toonaarden aanwezig is. Met luisterliedjes verwoorden ze veel herkenbare situaties voor jong en oud.

Kaartverkoop
Het programma van de Sallandse Cabaretavond wordt mede mogelijk gemaakt door het Hoftheater uit Raalte. Entreekaarten voor deze veelbelovende Sallandse Cabaretavond zijn vanaf heden voor € 13,50 te koop bij Schulten Lederwaren in Raalte. De afgelopen jaren was de Sallandse Cabaretavond vele malen ruim voor Stöppelhaene uitverkocht. Wie verzekerd wil zijn van een kaartje, kan dus beter niet te lang wachten. De Sallandse herberg is woensdagavond 25 augustus om 19:00 uur geopend en het programma start om 19:30 uur.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *