Margriet Eshuijs is present in het Holstohus Theater - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Margriet Eshuijs is present in het Holstohus Theater

OLST- Op zaterdag 29 oktober 2011 is Margriet Eshuijs met de voorstelling ‘Present’ te zien in het Holstohus Theater te Olst. Na meer dan 35 jaar op de podia trekt de zangeres nog steeds volle zalen. ‘Present’ is een met plezier gebracht concert van drie rasmuzikanten met heel veel liefde voor de muziek.

Margriet Eshuijs heeft de muziek van haar ouders meegekregen die beiden muzikant waren, een muziekwinkel en een muziekschool hadden. Al op driejarige leeftijd speelde zij accordeon. Vanaf een jaar of negen speelde zij in bandjes (The Marileens, Equipe Z.) op de elektrische gitaar; later speelde zij ook elektronisch orgel en viel zij zo nodig in als zangeres. In 1972 werd de popgroep Lucifer opgericht. Later ging Margriet solo door. Ook maakte ze naam met de Margriet Eshuijs Band. Eind jaren tachtig ging Eshuijs popmuziek in het theater brengen.

Margriet Eshuijs staat op dit moment weer volop in de belangstelling, o.a. met haar nieuwe theatertournee. Deze zomer had Margriet Eshuijs samen met Maarten Peters de op een na hoogste binnenkomer in de Top 100 met hun single voor Alpe d’huzes en werden de TV opnames afgerond voor een spraakmakende aflevering van het TV programma met Ali B op Volle toeren dat vanaf November wordt uit gezonden.

Samen met haar vaste begeleiders Maarten Peters en Co Vergouwen brengt Margriet Eshuijs in ‘Present’ nummers van haar nieuwe cd ‘The Shadows of your heart’ maar ook kroonjuwelen als ‘White horses in the snow’, ‘House for sale’ en ‘Black pearl’. Daarnaast zingt Margriet enkele nummers die Maarten schreef voor onder andere Liesbeth List, Syb van der Ploeg, Rob de Nijs, De Kast.

De Nederlandstalige en Engelse songs zijn subtiel en gevoelig, soms extreem krachtig en dynamisch. Door de afwisseling in genre en instrumenten en de driestemmige zang ontstaat er een breed spectrum aan klankkleuren en sfeerbeelden. Ze vertelt op boeiende wijze het verhaal achter de songs, waardoor je je nog meer in de muziek kunt inleven. Bijzonder is het solo-optreden van haar vaste songwriter Maarten, waarbij hij met zijn muziek de gehele zaal stil krijgt.

Kaartverkoop
Kaarten voor deze en andere voorstellingen van Theaters Olst-Wijhe, zijn te koop op de website www.theatersolstwijhe.nl en op de volgende verkooppunten:

• Postagentschap Bourquin, Langstraat 66, Wijhe
• Boek- en kantoorvakhandel Korten, Geertsstraat 19-21, Olst
• Holstohus (VVV-balie), Jan Schamhartstraat 5, Olst

 

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *