Extra controles op fietsverlichting te Dalfsen en Ommen

Extra controles op fietsverlichting te Dalfsen en Ommen

DALFSEN/OMMEN – Vanaf 1 november gaat de politie in Dalfsen en Ommen extra fietsverlichtingcontroles uitvoeren. Vanaf die dag zal er in de ochtend-, avond- en nachturen zo veel mogelijk gecontroleerd worden op het correct voeren van (brom)fietsverlichting.

De controles zullen zowel plaatsvinden op wegen binnen de bebouwde kom als op wegen in het buitengebied.

De controle wordt gehouden omdat verkeersveiligheid een van de prioriteiten van de Politie IJsselland is. Door middel van repressief en preventief optreden wil ze de verkeersveiligheid vergroten. Juist in deze tijd is de politie extra alert op verlichting, omdat de dagen korter worden. ’s Ochtends blijft het nog lang donker en ’s avonds gaat de zon al vroeg onder. De slechte zichtbaarheid van (brom)fietsers zonder verlichting wordt helaas nog dikwijls onderschat.

Bekeuringsbeleid
Bij het niet voeren van de verlichting krijgt de (brom)fietser van bekeuring. Is er helemaal geen voor- en/of achterlicht aanwezig, dan ontvangt de bestuurder naast een bekeuring ook een set lampje(s). Door aan de (brom)fietsers een gratis verlichtingssetje uit te reiken, kunnen zij in ieder geval hun weg veilig vervolgen. Met het uitreiken van de gratis lampjes wil de politie het belangrijkste doel van deze grote controleactie nog eens onderstrepen: het vergroten van de verkeersveiligheid en het verminderen van het aantal verkeersslachtoffers!

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *