Showkorps Amicitia schaft nieuwe instrumenten aan - Foto: PR
Foto: PR

Showkorps Amicitia schaft nieuwe instrumenten aan

BOERHAAR – Al jaren is Amicitia een begrip in de regio. De muzikale klanken van Amicitia liggen bij velen bekend in het gehoor. Binnenkort zal de muziek van Amicitia nog mooier klinken. Amicitia heeft namelijk subsidie ontvangen voor de aanschaf van nieuwe instrumenten.

In deze tijden van bezuiniging op kunst en cultuur is de vereniging op zoek gegaan naar partners die kunnen helpen bij de aanschaf van nieuwe instrumenten. Deze partners zijn gevonden in het Coöperatiefonds van de Rabobank, het VSB Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Alle drie deze partijen hebben subsidie toegekend.

“Instrumenten en uniformen kosten veel geld”, aldus bestuurslid Robbin Harleman. “Toch willen we als vereniging graag groeien”. Dit is lastig als de economische vooruitzichten slecht zijn. “Ook zijn er de afgelopen tijd veel nieuwe leerlingen bijgekomen, die allen een instrument moeten hebben. Wij willen deze leerlingen niet laten wachten”.

“Sowieso hoeven leerlingen bij Amicitia nooit te wachten op les, want dat demotiveert enorm. Daarnaast vinden wij dat er een instrument voor hen moet zijn zodra ze dat nodig hebben. Dit was even moeilijk: sommige instrumenten waren oud en versleten. Daarom hebben we besloten om flink te investeren en nieuwe instrumenten aan te schaffen. Tevens worden er uniformen aangeschaft voor de majorettes en voor de leerlingen die mee kunnen lopen bij onze straatoptredens. De helft van deze grote investeringsronde is gefinancierd met hulp van bovengenoemde partners. Amicitia bedankt hen van harte dat zij dit mogelijk hebben gemaakt”.

Nieuwe leerlingen kunnen zich altijd aanmelden. Bij enkele onderdelen zijn nog plekken vrij. Voor andere onderdelen wordt waar nodig een passende oplossing gezocht, bijvoorbeeld lessen op een andere dag dan waarop de instructeurs nu lesgeven. Voor meer informatie kijk op de website van Amicitia (www.showkorpsamicitia.nl) of bel met het secretariaat: Anita Harleman, 0570-531812.

Foto 1
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *