Rioolwaterzuiveringsinstallatie functioneert nog niet goed - Foto: WGS
Foto: WGS

Rioolwaterzuiveringsinstallatie functioneert nog niet goed

RAALTE – De situatie op de rioolwaterzuiveringsinstallatie Raalte is nauwelijks veranderd. Het Waterschap Groot Salland had ook gisteren slib met goed werkende micro-organismen overgebracht van acht andere zuiveringsinstallaties in het gebied naar Raalte.

De komende dagen moet het waterschap echter meer verontreinigd water lozen. De reden hiervan is dat al het niet-werkende slib uit de rioolwaterzuivering moet worden gehaald. Daarna vullen we de zuivering weer met goed werkend slib.

Het waterschap weet nog niet welke stof de problemen veroorzaakt. De stof die via de riolering naar de rioolwaterzuivering stroomt, blijft een remmende werking hebben op de micro-organismen die het afvalwater schoonmaken. Het onderzoek naar de veroorzaker wordt geïntensiveerd. Vanuit het waterschap blijft een actieteam actief. Dit team organiseert metingen van het binnenkomende afvalwater en van het water dat geloosd wordt op de Hondemotswetering. Daarnaast blijft Groot Salland extra water aanvoeren vanuit het Overijssels Kanaal om de schade aan het ecosysteem te beperken. Grote milieuschade wordt niet verwacht.

Afvalwater uit acht dorpen
Op de rioolwaterzuivering Raalte komt per uur 275.000 liter afvalwater binnen. Dit afvalwater komt uit de dorpen Raalte, Heeten, Nieuw Heeten, Mariënheem, Broekland, Haarle, Lemelerveld en Luttenberg.

Lees meer artikelen over:
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *