Nomineren Cultuurprijs 2011 nog steeds mogelijk - Foto: PR
Foto: PR

Nomineren Cultuurprijs 2011 nog steeds mogelijk

RAALTE – Op donderdag 19 januari 2012 vindt het Cultureel Nieuwjaarscafé plaats in het HOFtheater, waarbij één van de belangrijkste onderdelen de prijsuitreiking van de Cultuurprijs Raalte 2011 betreft.

Het is nog steeds mogelijk om personen, verenigingen en stichtingen op het gebied van kunst en cultuur uit de gemeente Raalte voor te dragen voor de cultuurprijs. De uiterste inleverdatum is verschoven van 19 december naar donderdag 22 december 2011.

De Cultuurprijs Raalte 2011 is de derde cultuurprijs die in Raalte wordt uitgereikt. Tijdens het Cultureel Nieuwjaarscafé begin 2011 werd de Cultuurprijs Raalte gewonnen door Pedro Pico Pop, o.a. doordat de organisatie van dit popfestival zeer creatief en met weinig middelen een professioneel programma wist neer te zetten. Tijdens het Cultureel Nieuwjaarscafé januari 2012, dit keer met als thema ‘Cultureel Ondernemerschap’, zal de organisatie van Pedro Pico Pop vertellen waarvoor zij het geldbedrag behorende bij de cultuurprijs hebben ingezet. Hoe het begrip ‘Cultureel Ondernemerschap’ in de praktijk werkt zal door vertegenwoordigers van Stöppelhaene uit de doeken worden gedaan.

De Aanmoedigingsprijs 2010 ging naar Aanstormend Talent, een jaarlijks terugkerende talentenjacht in de Plaskerk Raalte waarbij jongeren de mogelijkheid krijgen hun muzikaliteit te laten zien aan het publiek.

Met de Cultuurprijs Raalte wordt waardering uitgedrukt voor bijzondere inspanningen op het gebied van kunst en cultuur in de gemeente Raalte. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 1000,- en een bijzondere speld. De aanmoedigingsprijs bestaat uit een bedrag van € 500,-.

De prijs is bestemd voor een kunstbeoefenaar of een groep van kunstbeoefenaars uit de gemeente Raalte, die in artistieke zin een opmerkelijke en kwalitatieve hoge prestatie heeft geleverd. Ook een ingezetene of organisatie uit de gemeente Raalte die zich aanhoudelijk en onbaatzuchtig heeft ingezet voor het culturele leven in de ruimste zin in de gemeente Raalte kan de prijs winnen.

Bij de beoordeling wordt door een vakjury bekeken of de prestaties op het gebied van kunst en cultuur aansprekend en vernieuwend zijn en een bijdrage hebben geleverd aan het kunst en cultuur beleven in de gemeente Raalte. De jury zal beslissen wie van de nominaties de cultuurprijs in ontvangst mag nemen.

Stuur uw nominatie met motivatie onder vermelding van ‘Cultuurprijs Raalte 2011’ uiterlijk 22 december 2011 naar mirjamborger@hofinsalland.nl of HOFadvies, Knapenveldsweg 3, 8102 RR Raalte. Kunstbeoefenaars kunnen zichzelf niet aanmelden. Kijk voor meer informatie op www.cultuurpleinsalland.nl.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *