Verandering regels verbranden snoeiafval in Dalfsen

Verandering regels verbranden snoeiafval in Dalfsen

RAALTE – De gemeente Dalfsen verandert per 1 januari 2012 de regels voor het verbranden van snoeiafval. De gemeente Dalfsen wil in 2025 een CO2-neutraal Dalfsen realiseren. Door het inzetten van het snoeiafval afkomstig van particulieren en van gemeentelijk onderhoud voor de opwekking van duurzame energie wordt de CO2 uitstoot verder teruggedrongen.

Wethouder Agricola: “Met de beleidsverandering wordt ook een stap gezet in het zoveel mogelijk inzetten van duurzame energie”.

Wijziging ontheffingenbeleid
Het ontheffingenbeleid voor het verbranden van snoeihout wordt per 1 januari 2012 gewijzigd. Na 1 januari 2012 is het alleen nog toegestaan snoeihout te verbranden in Paasvuren en als hout door ziekte is aangetast. Het overige snoeihout kan kosteloos worden weggebracht en wordt zoveel mogelijk als biomassa ingezet voor de opwekking van energie. Wethouder Agricola: “Ook het snoeihout dat vrijkomt bij het gemeentelijk onderhoud van de plantsoenen wordt afgevoerd naar de hieronder genoemde locaties. Hiermee onderstreept de gemeente het belang dat snoeihout voorziet in energie”.

Dat betekent dat per 1 januari 2012
– De mogelijkheden om snoeihout te verbranden worden beperkt
– Burgers snoeihout kosteloos naar vijf locaties kunnen brengen
– Snoeihout afkomstig van particulieren en snoeihout dat vrijkomt bij gemeentelijk plantsoenonderhoud grotendeels wordt ingezet voor de opwekking van duurzame energie.

De locaties waar u het snoeiafval kosteloos naar toe kunt brengen zijn:
– ROVA Zwolle en Raalte
– Van Lenthe Dalfsen, Koelmansstraat 73, Hoonhorst
– Groen Recycling Rouveen, Uithofsweg 2, Rouveen
– Roelofs Lemelerveld, Statumweg 4a Lemelerveld

De geldende tekst (inclusief de wijziging) van de Beleidsregels Afval Verbranden Dalfsen is vanaf de datum van inwerkingtreding ook te zien op de website www.dalfsen.nl.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *