Jan Schamhartstraat in Olst weer open voor verkeer

Jan Schamhartstraat in Olst weer open voor verkeer

OLST – De Jan Schamhartstraat in Olst is sinds vrijdagochtend 23 december weer opengesteld voor al het verkeer. Sinds half augustus is vanwege een reconstructie de Jan Schamhartstraat afgesloten geweest. Die tijd is gebruikt om de straat tot een fietstraat te maken.

Bij een fietsstraat regelt de fietser het snelheidsniveau voor het gemotoriseerde verkeer. De auto’s zijn te gast op de weg. De rijbaan blijft wel geschikt voor grote voertuigen, zoals brandweer-, vuilnis- en verhuiswagens.

Het reconstrueren naar een fietsstraat is ontstaan door de vele klachten van aanwonenden over het te hard rijden in de Jan Schamhartstraat. Een straat die veel gebruikt wordt door fietsers van en naar de nieuwe wijk Zonnekamp.

Naast de noodzaak tot het ombouwen naar een fietstraat is de reconstructie ook gebruikt voor het aanleggen van het regenwaterriool. Daarnaast is er nieuwe bestrating gelegd, zijn nieuwe bomen geplant en is nieuwe straatverlichting geplaatst. Alleen de markering ontbreekt nog, deze wordt waarschijnlijk in maart 2012 aangebracht.

Na vier maanden last te hebben gehad van werkzaamheden in de straat, kunnen de bewoners van de Jan Schamhartstraat, zoals beloofd, voor de kerst weer gebruik maken van hun straat. De vele gebruikers van deze straat worden bedankt voor hun begrip voor de overlast die de diverse werkzaamheden met zich mee gebracht hebben.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Jammer dat het trottoir op wat plaatsen maar een stoeptegel breed is hoe moet men daar met een rolstoel kinderwagen of rollator langs is goed over nagedacht achter de tekentafel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *