Rioolwaterzuivering Raalte werkt weer goed - Foto: WGS
Foto: WGS

Rioolwaterzuivering Raalte werkt weer goed

RAALTE – Uit metingen blijkt dat de rioolwaterzuivering Raalte stap weer goed werkt. Door lozing van giftige stoffen was de werking van deze installatie sinds begin november ernstig ontregeld.

Recente testen wijzen uit dat er geen giftige stoffen meer door de riolering naar de rioolwaterzuivering stromen. Ook is na uitgebreid onderzoek vastgesteld dat er geen giftige stoffen meer in de rioolwaterzuivering aanwezig zijn.

Enten
Sinds begin december was een voorzichtig herstel van de werking van de rioolwaterzuivering waar te nemen. Dit was het effect van twee keer verwijderen van vergiftigd slib en het toevoegen (enten) van gezond slib van andere rioolwaterzuiveringen. Het herstel van een goede werking van de rioolwaterzuivering duurde na de tweede enting van slib langer dan verwacht. Vooral de micro-organismen die stikstof uit het rioolwater verwijderen werden aangetast waardoor een te hoog ammoniumgehalte in het gezuiverde water werd gemeten. Verder heeft de rioolwaterzuivering de afgelopen periode normaal gefunctioneerd.

Om het herstel van het zuiveringsproces een extra impuls te geven is dinsdag 20 december voor de derde keer gezond slib geënt. Met als resultaat dat de rioolwaterzuivering weer goed functioneert. Anders had de zuivering op eigen kracht verder moeten herstellen en was de kans groot dat dit herstel tot maart 2012 zou duren.

Lees meer artikelen over:
Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *