Vermoedelijke brandstichting in Ommen en Dalfsen

Politie LogoDALFSEN/OMMEN – Afgelopen dagen zijn er in de gemeentes Ommen en Dalfsen twee vrachtwagens en één bedrijfsbusje uitgebrand na vermoedelijk brandstichting. In alledrie de gevallen vond de brand tussen 02.00 en 02.30 uur plaats en in twee gevallen was er sprake van diefstal van het voertuig. Deze feiten – in combinatie met andere onderzoeksinformatie – leidden de politie naar de conclusie dat het hier zeer waarschijnlijk gaat om brandstichting, waarbij de drie branden ook mogelijk met elkaar verband houden.

In de nacht van maandag op dinsdag 23 oktober brandde een vrachtauto aan het Molenpad uit, waarbij het vuur oversloeg naar een naastgelegen schuur. Deze schuur, met o.a. een voorraad veevoeder, landbouwvoertuigen, een koetsje, ploegen e.d. brandde eveneens volledig uit. Een aangrenzende molen liep waterschade op.

In de nacht van dinsdag op woensdag 24 oktober werd een bedrijfswagen van een kringloopbedrijf rond 02.00 uur uitgebrand teruggevonden aan de Wilhelminastraat in Dalfsen, nadat deze rond 17.00 uur die avond was weggenomen aan de Singel in Dalfsen. Het motorcompartiment en de cabine waren geheel uitgebrand en de brand was via de achterruit van de cabine doorgeslagen naar de laadruimte.

En tot slot is aan de Balkerweg in Ommen in de nacht van donderdag op vrijdag 26 oktober rond 02.30 uur een vrachtwagen met een brandende voorzijde aangetroffen. Deze bleek ook eerder die avond of nacht gestolen te zijn aan de Schurinkstraat.

De politie heeft inmiddels een uitgebreid onderzoek ingesteld naar deze branden. Zij is daarvoor ook op zoek naar mogelijke getuigen. Mocht u rond de genoemde tijdstippen verdachte zaken of personen hebben waargenomen of denkt u andere nuttige informatie voor de politie te hebben, dan wordt u verzocht contact op te nemen met 0900-8844. Anoniem melden kan ook op 0800-7000.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *