Luttenberg maakt zich op voor jubileum 175 jaar kerkdorp

Luttenberg maakt zich op voor jubileum 175 jaar kerkdorp

LUTTENBERG – Het duurt nog even, maar in 2013 bestaat Luttenberg 175 jaar als kerkdorp. En dat moet natuurlijk gevierd worden. Ook het vorige jubileum, het 150-jarig bestaan in 1988, werd op grootste wijze gevierd met o.a. een legendarische revue in Elckerlyc en een uitgebreid Luttenbergs Feest.

De voorbereidingen voor de festiviteiten in 2013 starten a.s. maandag 30 januari met een bijeenkomst in Elckerlyc. Alle verenigingen en organisaties in Luttenberg zijn daarbij uitgenodigd, evenals alle inwoners van het dorp.

Luttenberg bestaat sinds enige tijd niet meer als zelfstandige parochie, sinds het is opgegaan in het grotere parochieverband Heilig Kruis. Maar dat wil niet zeggen dat er geen aandacht aan het komende jubileum gegeven gaat worden.

Het voortouw voor dit jubileum is genomen door het bestuur van gemeenschapscentrum Elckerlyc, het voormalige parochiehuis in Luttenberg. De huidige locatieraad die het parochiebestuur vertegenwoordigt in het dorp is maar klein bezet en ziet zich geen kans om een dergelijk groot jubileum alleen te organiseren. Maar vanzelfsprekend zal de plaatselijke kerk wel aanhaken bij de initiatieven die worden genomen.

Maandag 30 januari zal worden bekeken of er voldoende belangstelling is om diverse festiviteiten te organiseren, zal er worden gebrainstormd over mogelijke activiteiten en wordt er een jubileumcommissie geformeerd. Alle belangstellenden zijn van harte welkom om 20.00 uur in gemeenschapscentrum Elckerlyc.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *