Werkzaamheden plein bij Park Wijhezicht in Wijhe gestart - Foto: Jasper Hutten
Foto: Jasper Hutten

Werkzaamheden plein bij Park Wijhezicht in Wijhe gestart

WIJHE – Maandag 20 februari hebben wethouder Cor van den Berg en gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel het startschot gegeven voor de werkzaamheden aan het plein bij Park Wijhezicht.

Nu de herinrichting van de Raalterwegzone nagenoeg gereed is, wordt er een koppeling gemaakt met de herinrichting van het plein aan de noordkant van Wijhe.

Na de ontvangst in het gemeentehuis en de toespraken van burgemeester en gedeputeerde liepen de aanwezigen onder begeleiding van de moderne “dorpsverteller Willy van Wijhe” via de Raalterweg, Molenbelt en Langstraat richting het plein bij Wijhezicht. Deze route staat symbool voor de aanpassingen van de Raalterwegzone, de vitalisering van de Langstraat en de herinrichting van het plein aan de noordzijde van het centrum. Het moet de verbinding verbeteren tussen het dorp Wijhe en de IJssel en het toerisme aan de IJssel bevorderen.

Aangekomen op het plein voor Park Wijhezicht onthulden de bestuurders op spectaculaire wijze een bouwbord. Als alle werkzaamheden zijn afgerond heeft het dorp Wijhe een forse kwaliteitsimpuls gekregen, zowel in ruimtelijk, economisch als sociaal opzicht. De revitalisatie van bedrijventerrein De Enk, dat grenst aan de Raalterwegzone, is ook onderdeel van de verbeteringen die doorgevoerd worden. Gemeente en provincie investeren ieder 2,65 miljoen euro voor deze kwaliteitsimpuls in Wijhe.

Gedeputeerde Bert Boerman: “Met deze investeringen wordt een impuls gegeven aan de vitaliteit van de kern van Wijhe. Met name de ruimtelijke kwaliteit en sociale kwaliteit worden versterkt door het behoud van het Rijksmonument villa Wijhezicht en de herinrichting van de openbare ruimte”.

Wethouder Cor van den Berg: “Park Wijhezicht (en omgeving) is een ontwikkeling die voortkomt uit de centrumvisie Wijhe en vervolgens uit de toekomstvisie voor de hele gemeente Olst-Wijhe. Beide visies hebben de intentie om de leefbaarheid en levensvatbaarheid van respectievelijk Wijhe en de gemeente Olst-Wijhe te bevorderen. SallandWonen én de gemeente spannen zich tot het uiterste in, in goede samenspraak met diverse betrokkenen, deze bijzondere locatie tot een nieuwe parel aan de kroon van Olst-Wijhe te maken”.

Naast de verbetering van het plein voor Park Wijhezicht en de herinrichting van de Raalterwegzone behoren ook de vergroting van de jachthaven met op den duur een horecagelegenheid, de verbeterde camperplekken, het Toeristisch Opstap Punt (TOP) en diverse verkeersveiligheidsmaatregelen en aanpassingen aan de Rijksstraatweg tot de maatregelen die worden genomen om deze kwaliteitsimpuls een boost te geven.

Overijssel investeert extra
De provincie Overijssel investeert extra in de Overijsselse woon-, leef- en werkomgeving. Het gaat daarbij om projecten die de provincie en de gemeenten gezamenlijk financieren. De uitvoering van de projecten ligt bij de gemeenten. De extra investeringen worden mogelijk gemaakt doordat de Overijsselse gemeenten hun Essent-aandelen hebben verkocht, met een gezamenlijke waarde van ruim 140 miljoen euro. De provincie heeft ook Essent-aandelen verkocht en investeert eenzelfde bedrag.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *