Aftrap campagne Ikkenalcohol op Carmel College Salland - Foto: PR
Foto: PR

Aftrap campagne Ikkenalcohol op Carmel College Salland

RAALTE – Op woensdag 7 maart verzorgt wethouder Roger de Groot de officiële aftrap van de regionale campagne Ikkenalcohol op het VMBO van Carmel College Salland. De campagne van Tactus Verslavingszorg richt zich op de risico’s van alcoholgebruik bij jongeren.

De campagne sluit logisch aan bij het beleid voor een gezonde school binnen het Carmel College Salland.

De feestelijke aftrap vindt plaats in de kantine van de eerste en tweedejaars leerlingen van het VMBO. Veel jongeren onderschatten de schadelijke effecten van alcohol op jonge leeftijd. Doel van deze campagne is daarom jongeren op laagdrempelige wijze in contact te brengen met de gevolgen van alcohol. De medewerkers van Tactus Verslavingszorg benaderen de leerlingen die ochtend actief met een quiz, een prijsvraag of een coördinatieopdracht. Ook is er informatiemateriaal aanwezig en kunnen jongeren met hun eigen vragen bij Tactus Verslavingszorg terecht. Aansluitend gaan de medewerkers met een aantal klassen in gesprek over het thema alcohol.

Dit is inmiddels de 7e keer dat deze landelijke campagne wordt georganiseerd. De actie loopt van 5 maart tot 5 april. In vier weken tijd bereikt Tactus Verslavingszorg jaarlijks zo’n 4200 leerlingen verspreid over 14 schoollocaties voor voortgezet onderwijs.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *