Cabaret, zang en fotografie in het HOFtheater - Foto: PR
Foto: PR

Cabaret, zang en fotografie in het HOFtheater

RAALTE – Zingen, lachen en kijken; het HOFtheater heeft een zeer gevarieerd aanbod aan voorstellingen komend weekend. Mathilde Santing opent het weekend op donderdag 1 maart met haar voorstelling ‘Given’.

Vrijdag is het de beurt aan Javier Guzman met ‘Oorverdovend’ en het theaterweekend wordt zondag 3 maart afgesloten met een bijzonder kijk- en luisterconcert van World Photo Concert.

Mathilde Santing
Met de jubileumtour ‘Given’ viert Mathilde Santing haar dertigjarige carrière als zangeres. Santing is een zangeres die met het grootste gemak alle genres zingt. Pop, jazz, soul, folk, R&B, swing, spirituals en kinderliedjes, Santing kan het allemaal aan. Haar repertoire is enorm, ze bracht 18 albums uit en 34 singles. Ze won ook vele prijzen zoals de B.V. Popprijs, drie Edisons en een Gouden Harp. Verwacht op deze avond een nog steeds bevlogen en geïnspireerde zangeres. Samen met musici die worden gezien als de besten in hun vak, brengt Mathilde Santing alle Nederlands- en Engelstalige hoogtepunten ten gehore.

Te zien in het HOFtheater op donderdag 1 maart om 20.15 uur. Kaarten à € 20,00 zijn verkrijgbaar via de VVV/ANWB in Raalte (0572 35 24 06) of online te bestellen via www.hoftheater.nl.

Javier Guzman
Het vijfde avondvullende programma ‘Oorverdovend’ van Javier Guzman gaat over een maatschappij op drift. Een samenleving die niet samen lijkt te willen leven. Geschreeuw op straat, in de winkel, op de radio, op televisie, het internet en zelfs in de Tweede Kamer. Iedereen schreeuwt, roept, gilt. En niemand luistert. Gaat Guzman over iedereen heen schreeuwen of gaat hij juist zachter praten? Vraagt hij zich weer van alles af of komt hij nu eens met oplossingen? Oorverdovend: droog en helder.

Te zien in het HOFtheater op vrijdag 2 maart om 20.15 uur. Voor deze voorstelling is een wachtlijst. Informatie hierover bij de VVV/ANWB in Raalte (0572 35 24 06).

World Photo Concert
‘World Photo Concert’ is een verstillende én confronterende reis langs moeder aarde in beeld en geluid. Foto’s, gemaakt door honderden fotografen over de hele wereld, laten een huiveringwekkende schoonheid zien, evenals de vredigheid en vreugde van volkeren. Het voelt als een warme deken en een sensatie van trots overvalt je, omdat je onderdeel uitmaakt van deze prachtige wereld. Maar juist dan volgt een andere, keiharde realiteit: die van armoe, honger, oorlog, geweld, pijn en verdriet. Trots maakt plaats voor schaamte.

De foto’s worden begeleid door een bijzonder muzikaal viertal, waaronder gitarist Hans Visser, bekend van Flairck, en Irena Filippova, die met haar warme zang en accordeon de beelden in het Russisch en Nederlands ondertiteld.

“World Photo Concert laat onversneden de waarheid zien van de fotojournalistiek. Inhoudelijk top!” (Het Parool)

Het HOFtheater heeft bij deze voorstelling een fotowedstrijd uitgeschreven. In de foyer van het theater is te zien wat de amateurfotografen hebben gedaan met het thema ‘Natuur en emotie’. De prijsuitreiking van de fotowedstrijd vindt plaats na de voorstelling.

Te zien in het HOFtheater op zondag 3 maart om 20.15 uur. Kaarten à € 18,50 zijn verkrijgbaar via de VVV/ANWB in Raalte (0572 35 24 06) of online te bestellen via www.hoftheater.nl.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.