Brandweerwedstrijden zaterdag 24 maart in Lemelerveld - Foto: PR
Foto: PR

Brandweerwedstrijden zaterdag 24 maart in Lemelerveld

LEMELERVELD – Zaterdag 24 maart worden er in Lemelerveld brandweerwedstrijden georganiseerd. Er doen 22 korpsen mee op twee banen. Er wordt gespeeld in de klasse HD en de klasse 112 en het zijn provinciale voorronden.

Vanuit de provincies Overijssel, Drenthe en Groningen komen korpsen naar Lemelerveld om deel te nemen aan deze wedstrijden. De wedstrijden in klasse 112 zijn wat gevarieerder qua inzet als de klasse HD. Deelnemers in de klasse 112 kunnen te maken krijgen met bijvoorbeeld een ongeval met gevaarlijke stoffen in combinatie met een brand. Ook moeten er in zowel deze klasse als in de klasse HD slachtoffers gered worden. Op de website www.abwc.nl is meer informatie te vinden over de wedstrijden en is het programmaboekje voor deze zaterdag te downloaden.

Het belooft een sportieve dag te worden in Lemelerveld. De organisatie, die in handen is van het brandweerkorps van Lemelerveld samen met het A.B.W.C. verwacht veel toeschouwers, mede door de open bedrijvendag die ook in het weekend van 24 Maart plaats vindt in Lemelerveld. Een veertigtal bedrijven zal tijdens dit weekend de deuren openen voor toeschouwers. Meer informatie hierover op www.bedrijvendaglemelerveld.nl.

Het korps Lemelerveld (dat zelf al jaren een fanatiek deelnemer is aan deze wedstrijden) staat bekend om het uitzetten van zo realistisch mogelijke scenario’s. Ook voor de wedstrijden voor deze zaterdag is hier weer veel aandacht aan besteed. Zo blijft het ook leuk voor de toeschouwers om te kijken, legt postcommandant Gerard Heerink uit.

Wanneer u wilt komen kijken naar de brandweerwedstrijden dan kunt u zich melden bij de brandweerkazerne aan de Nijverheidsstraat 8 in Lemelerveld. Van daaruit krijgt u een routebeschrijving naar één of beide wedstrijdlokaties. Tevens kunt u bij de brandweerkazerne kennis maken met de nieuwe tankautospuit van het korps Lemelerveld. Deze is begin maart opgeleverd aan het korps.

Foto's 2
Brandweerwedstrijden zaterdag 24 maart in Lemelerveld - Foto: PR
Foto: PR
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *