KRO-programma De Wandeling maakt opnames in Olst - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

KRO-programma De Wandeling maakt opnames in Olst

OLST – De Wandeling is een tv programma waarin Hella van der Wijst iedere week wandelt met een inspirerende gast op een mooie plek in Nederland. Nadat de redacteur van dit programma advies aan de VVV Olst had gevraagd voor een mooie route is er deze week gekozen voor het prachtige gebied rondom landgoed De Haere in Olst.

Het gesprek tijdens deze wandeling is met Hermine Ingen Housz. Zij is een bijzondere vriendschap aangegaan met Mariska, een bijstandsmoeder met drie autistische kinderen. Hermine herkent in Mariska haar overleden dochter Hanna. Hanna stierf in 2008 aan kanker.

‘In de ogen van Mariska in de krant zag ik dezelfde radeloosheid als in de ogen van mijn dochter, maar met dezelfde glimlach als mijn dochter,’ aldus Hermine. ‘Mijn dochter kon ik niet helpen, deze vrouw wel.’ Hermine besluit om Mariska en haar gezin op te sporen en dat is het begin van een vriendschap voor het leven… ook al hebben ze elkaar nog nooit gezien. Een bijzonder verhaal over mededogen en vriendschap.

Afgelopen maandag zijn de opnames rondom de Havezate gemaakt onder prachtige voorjaarsachtige weersomstandigheden. De filmploeg vond dit stukje Salland aan de IJssel een mooi gebied en zeer divers. Rondom het landgoed De Haere zijn verschillende bewegwijzerde wandelroutes door het bos, langs akkers, waterpartijen en de defensiewerken uitgezet: de hazenpadwandelingen. Verdere informatie over deze routes is te verkrijgen bij de VVV Olst in het Holstohus te Olst.

De uitzending is te zien op vrijdag 6 april 19.50 uur op Nederland 2 (herhaling zondag 8 april om 8.30 uur en dinsdag 10 april om 17.05 uur).

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.