Look Hair genomineerd voor Coiffure Award - Foto: Petra Holland
Foto: Petra Holland

Look Hair genomineerd voor Coiffure Award

LEMELERVELD – De Lemelerveldse kapsalon Look Hair heeft opnieuw gescoord tijdens de Coiffure Award, de meest prestigieuze haarmode-fotografiewedstrijd voor creatieve kappers in Nederland. Ditmaal wist het team maar liefst vier nominaties in de wacht te slepen in de categorieën Dames, Heren en Avant Garde.

De laatste ronde van de door haarstylisten uit binnen- en buitenland omschreven als dé belangrijkste wedstrijd op hun vakgebied, vond plaats in Londen. Haarstylisten uit diverse landen werden gevraagd een professionele fotoserie van maximaal vier foto’s in te sturen waarop het vakmanschap optimaal tot zijn recht zou komen. De gala-uitreiking voor de Nederlandse verkiezing voor de Coiffure Award wordt op zondag 13 mei gehouden in het RAI Elicium te Amsterdam.

Saloneigenares Marian Hemmers kan het maar nauwelijks geloven. “Tijdens de vorige Coiffure Award ontvingen wij één nominatie, nu maar liefst vier”, vertelt ze enthousiast. “Als je je bedenkt dat er van de 2000 inzendingen maar 94 zijn genomineerd, dan is het helemaal geweldig dat twee van onze medewerksters de nominaties hebben gehaald. Het zegt in elk geval iets over de kwaliteit in onze salon.”

Het is opnieuw medewerkster Michelle Hagen die er in slaagde om drie nominaties in de wacht te slepen. De vierde kanshebber is een model van Wendy Drenthen. Michelle is naast kapster ook een getalenteerd visagiste en zorgde in beide gevallen zelf voor de visagie en de styling van de modellen, terwijl de foto’s zijn gemaakt door twee verschillende fotografen. “De foto’s van Wendy zijn gemaakt door Petra Holland die van Michelle door Michel Ninaber. Die twee werken inmiddels al wat langer met elkaar en vullen elkaar uitstekend aan. Ze hebben ditmaal weer een schitterende productie gemaakt”, vindt Marian. “Het is voor Michel Ninaber als fotograaf een geweldig compliment dat zijn foto’s in de prijzen vallen.”

De genomineerde kapsels zijn ware kunstwerken. De herenmodellen ogen stijlvol en een stoer, terwijl de dames met hun barokke opgestoken kapsels zorgen voor een tikkeltje romantische nostalgie. Het meest in het oog springend is het avant garde model van Michelle. “Na een aantal seizoenen van naturel en bruintinten, krijgen we nu weer kleur met een hoofdletter. Wendy heeft een spetterend kapsel gecreëerd met een grote variatie aan frisse kleuren variërend van felle rood-, geel en paarstinten. Niet direct een kapsel waar iedereen mee rond gaat lopen, maar het tekent heel duidelijk de sfeer van het komende seizoen en is daardoor echt toonaangevend.”

Volgens Marian is het kappersvak veel meer dan alleen maar knippen en kleuren. Het niveau waarop er bij Look Hair gekapt wordt is bijna kunst te noemen. Kwaliteit en creativiteit, dat zijn voor Marian dan ook twee heel belangrijke zaken. “Ik zoek altijd naar gepassioneerde medewerkers. Niet iedereen hoeft aan allerlei wedstrijden mee te doen, maar een kapsalon waar de medewerksters creatief zijn en steeds met vernieuwende ideeën komen is vooral heel prettig voor de klanten, want zij spelen voor ons nog altijd de hoofdrol.”

Dit betekent overigens niet dat alle klanten de Lemelerveldse zaak met extreme kapsels verlaten. Bij Look Hair kan men terecht voor zowel de periodieke knip en verfbehandeling, voor kapsels met net dat beetje meer en voor als voor spectaculaire coiffures compleet met een bijpassende make-up voor galafeesten, bruiloften en andere gelegenheden.

Foto: Kapper: Wendy Drenthen, visagie: Michelle Hagen, foto: Petra Holland (www.petraholland.nl).

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.