Infocentrum IJssel opent officieel haar deuren in Den Nul - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Infocentrum IJssel opent officieel haar deuren in Den Nul

DENNUL – Iedereen is welkom om kennis te maken met dit multifunctionele Infocentrum dat bezoekers een goede uitvalsbasis biedt voor het ontdekken van de natuur en cultuur langs de IJssel. Op 21 en 22 april van 10.00 tot 16.00 uur zijn er in en rondom het centrum verschillende doe- en kijkactiviteiten voor het hele gezin. Toegang is gratis.

Het Infocentrum in de gemeente Olst-Wijhe is natuurlijk gelegen op een prachtige locatie aan de rand van het natuurontwikkelingsgebied de Duursche Waarden. Bezoekers en organisaties kunnen er terecht voor onder meer exposities, informatie en vergader- of activiteitenarrangementen. In combinatie met de horecavoorziening met terras en waterspeelplaats, de recreatieve ontsluiting van wandel- en fietsroutes en de naast gelegen zwemkolk heeft het alles in zich om een belevenis langs de IJssel een extra impuls te geven.

 

Publieksdagen

Tijdens de publieksdagen op 21 en 22 april stellen de partners en vrijwilligers van het Infocentrum zich graag voor aan bezoekers aan de hand van een informatiemarkt. Deze is aangevuld met verschillende organisaties op gebied van cultuur, natuur en recreatie. Bij de kraampjes is van alles te doen én te beleven. Van houtsculpturen zagen, oud Hollandse spelen, excursies, streekproducten tot vis- en miniatuur zeilwedstrijden in de waterplas De Kolk. Er is een trekpontje om naar de overkant te komen om zelf mooie natuurwandelingen te maken. De kleintjes kunnen kiezen uit een keur aan vertier als ravotten in de speelplaats, houtblokjes zagen en een koe melken waar limonade uit komt.

 

Samenwerken Voor de realisatie van het Infocentrum hebben verschillende partijen hun krachten gebundeld. Het centrum beoogt een regionale functie te vervullen door natuur, cultuur, recreatie, educatie en zorg samen te brengen. Aan het centrum zijn ruim 80 vrijwilligers verbonden. De partijen SallandWonen, JP v.d. Bent Stichting, Staatsbosbeheer,’t Olster Erfgoed, Waterschap Groot Salland en Stichting Kulturhus Olst-Wijhe hebben dankzij financiering van onder meer provincie Overijssel, EU en gemeente Olst-Wijhe een lang gekoesterde wens kunnen verwezenlijken.

 

Het Infocentrum is dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur. Voor meer informatie en mogelijkheden kijk op www.infocentrumijssel.nl

 

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *