Man aangehouden voor aanranding/poging verkrachting

Politie LogoMARIENHEEM – Vorige week is een 22-jarige man uit de gemeente Hellendoorn aangehouden en ingesloten voor de aanranding/ poging tot verkrachting van een 19-jarige vrouw uit de gemeente Raalte.

Dit feit vond plaats op zondagavond 17 juni, tussen 23:15 en 23:45 uur, aan de Parallelweg van de Nijverdalseweg. De vrouw fietste in de richting Nijverdal, en werd plots van achteren benaderd door een jongen op een bromfiets of scooter, die haar de berm induwde. Daarbij kwam zij ten val, ontstond een worsteling, en werd zij door de jongen onzedelijk betast. Het slachtoffer schreeuwde om hulp. Haar belager bedreigde haar daarop met de dood als zij niet zou stoppen met schreeuwen. Zij bleef echter om hulp schreeuwen, zag kans om los te komen om er vervolgens vandoor te gaan. In de omgeving zocht zij hulp. De jongen ging er op zijn brommer of scooter vandoor.

Via de lokale- en regionale media, het regionale opsporingsprogramma Onder de Loep en het landelijke opsporingsprogramma Avro’s Opsporing Verzocht, werd uitgebreid aandacht aan deze zaak besteed. In beide opsporingsprogramma’s werd een compositietekening van de belager van de vrouw getoond. Naar aanleiding van deze beide tv-uitzendingen ontving het onderzoeksteam van de politie meerdere reacties. Op de uitzending van Avro’s Opsporing Verzocht kwam informatie binnen die leidde tot de aanhouding van de Hellendoorner. De man heeft bekend. Hij is in verzekerde bewaring gesteld.

Artikel delen:
Reactie 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *