Stöppelkaters werken samen met Zwabberaars

eem-veurlangs-2.jpgRAALTE – Carnavalsvereniging de Stöppelkaters gaat het tweede Rosenmontagconcert op carnavalsmaandag samen met de andere Raalter carnavalsvereniging de Zwabberaars organiseren in de Leeren Lampe.

‘We denken dat dit een goede vorm van samenwerking is, waarbij beide verenigingen hun eigen identiteit behouden’, zo liet voorzitter Harry te Riele van de Stöppelkaters weten tijdens de algemene ledenvergadering donderdagavond in hotel-restaurant de Zwaan. Namens de Stöppelkaters tekent het College van Oud-Prinsen voor de gezamenlijke organisatie.

Te Riele, de afgelopen twee jaar interim-voorzitter na de overstap van Paul Wittenhorst naar de Stöppelveldcommissie tijdens Stöppelhaene, blijft de komende jaren als ‘echte’ voorzitter aan. ‘Het klikt in het bestuur onderling, maar we zien de komende jaren ook echte uitdagingen. Wat gaat er met onze residentie de Leeren Lampe gebeuren èn hoe gaat het verder met onze loods en de verenigingsruimte Straxx bij het station?’

Het carnavalsseizoen 2006-2007 gaat als zeer geslaagd in de boeken. Nieuwe activiteiten zoals het eerste Rosenmontagconcert in het Hoftheater, heel veel publiek bij de grote Sallandse optocht die een andere route kreeg, maar vooral heel veel carnavalsvierders. En financieel kan dat allemaal betaald worden omdat de Stöppelkaters een grote bijdrage leveren aan het succes van andere Raalter evenementen als Ribs&Blues en Stöppelhaene. Vooral de enkele jaren geleden gestarte samenwerking op het Stöppelveld (Domineeskamp) heeft de vereniging geen windeieren gelegd; de opbrengst is verdubbeld vergeleken met de jaren dat de Stöppelkaters alleen de eigen feesttent exploiteerden op de Domineeskamp.

Het grote papieren archief van de vereniging is afgelopen jaar door Geert Hannink en Harry Naterop helemaal geïnventariseerd en wordt op termijn overgedragen aan het HCO (Historisch Centrum Overijssel) in Zwolle, zodat het voor iedereen (ook digitaal) toegankelijk wordt. Wel zijn er nog honderden oude carnavalsfoto’s waarvan niet altijd duidelijk is wie of wat er op staat. ‘Hang die op tijdens de nieuwjaarsbrunch zodat iedereen ze kan zien’ adviseerde de zaal. Deze nieuwjaarsbrunch zondag 6 januari in café Laurel’s wordt ook anders dan de gebruikelijke nieuwjaarsreceptie. Kinderen zijn ook welkom om gezamenlijk met de ouders te ontbijten, waarbij de Raad van Elf zal bedienen, waarna desgewenst in het tweede deel een (of meer) biertje gedronken kan worden.

De eerstvolgende activiteit wordt het Katerspektakel zaterdag 10 november in de Leeren Lampe met de verkiezing van de ‘Stöppelkraker van het Jaar 2007′. Door familieomstandigheden kan de titelverdediger, vriendengroep Ee’m Veurlangs, niet meedoen. Hun lied staat wel op de speciale Raalter carnavals-CD die gemaakt is. De winnaar van de verkiezing komt nu uit het rijtje S.O.S., Theo de Jong, Doar Heij’t, Roalter Wille, Deurslenter Duo en de Weekendstappers.

Tijdens deze avond, waarbij ook de opvolger van Prins Wil zijn intrede doet, zal ook de van Stöppelhaene bekende en populaire bekende band ‘Lijn 7′ haar opwachting maken. Voor zowel carnavallisten als niet-carnavallisten een aanrader. De entree bedraagt 7,50 euro. Kaarten zijn ’s avonds aan de kassa van de Leeren Lampe te koop. De zaal is open vanaf 20:30 uur. Het programma begint stipt om 21:11 uur.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *