iPad 3 voor beste idee tegen overlast in Dalfsen

iPad 3 voor beste idee tegen overlast in Dalfsen

DALFSEN – Gedurende het jaar 2011 was een stijgende trend waarneembaar in het aantal meldingen van overlast in de uitgaansgebieden in de gemeente Dalfsen. Deze varieerde van geluidsoverlast en rommel op straat tot vernieling van persoonlijke eigendommen.

Burgemeester Noten van de gemeente Dalfsen neemt naar aanleiding van de resultaten maatregelen om de overlast te verminderen. Ik ga de jeugd deze concrete vraag voorleggen “Hoe gaan we er samen voor zorgen dat de buurt doorslaapt als jij thuiskomt van het stappen?” Wie een goed idee heeft kan dit insturen via de website www.dalfsen.nl/wineenipad. Diegene met het beste idee wint een iPad 3.

Maatregelen
De actie maakt deel uit van een breder pakket van maatregelen en is uitgebreid besproken met diverse partijen als politie en jongerenwerk. Burgemeester Noten: “Om de overlast te verminderen ga ik een aantal maatregelen nemen. Ik ga de jeugd bewust maken van de overlast en ze actief benaderen om met ons mee te denken over hoe de terugkeer naar huis rustiger kan verlopen. Ook wil ik in gesprek gaan met de discotheekeigenaren over hun rol in de overlast die veroorzaakt wordt door de jeugd die terugkomt met de discobussen. Verder wil ik onderzoeken of de huidige tijdstippen waarop de Prinsenstraat is afgesloten voor verkeer uitgebreid moeten worden naar bijvoorbeeld het hele weekend.”

Meldpunt jeugdoverlast
Overlast door jongeren laat door de jaren en seizoenen heen een golfbeweging zien. Inwoners, ondernemers en verenigingen die overlast ervaren van gedrag van jongeren, kunnen hun meldingen en signalen via een meldingsformulier op www.dalfsen.nl/jeugdoverlast doorgeven. Deze informatie wordt gebruikt om de locaties van jeugdoverlast te inventariseren en overlast effectief aan te kunnen pakken.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.