Racoon, DJVT, Ilse DeLange, Di-Rect en Gers Pardoel - Foto: PR
Foto: PR

Racoon, DJVT, Ilse DeLange, Di-Rect en Gers Pardoel

RAALTE – Het is ieder jaar toch weer even spannend: Welke artiesten komen er met Stöppelhaene naar Raalte? Vrijdagavond heeft de organisatie in een (bijna) afgeladen café Gouverneur in Raalte de namen van alle artiesten bekend gemaakt.

Stampende beats, muzikale juweeltjes, gezellige meezingers, rockende gitaren en Nederlandstalige smartlappen; op donderdagavond 23 augustus komen ze allemaal voorbij tijdens de optredens van: Racoon, De Jeugd van Tegenwoordig, Ilse DeLange, Di-rect, Quintino, Gers Pardoel, Ronnie Ruysdael en de feestband Beat IT.

Het hoofdpodium is op de donderdagavond van Stöppelhaene de thuisbasis van meerdere grote Nederlandse artiesten: Racoon, de band die sinds de uitreiking van de 3FM Awards bekend staat als de beste popartiest van Nederland, met de beste single (No Mercy) en het beste album (Liverpool Rain) trapt de avond af op het Stöppelveld. De megahit ‘Love You More’ zorgde zes jaar geleden voor de grote doorbraak voor Racoon. Inmiddels staat de band bijna avond aan avond op kleine en grote podia in Nederland. Gers Pardoel, onlangs ontving hij de 3FM award voor beste nieuwkomer, de grote man achter hits als ‘Bagagedrager’ en ‘Ik neem je mee’ heeft het afgelopen jaar Nederland in een razend tempo veroverd met zijn pakkende refreintjes. Zijn optreden zal voor jong en oud een groot meezingfestijn worden. Hij zorgt met De Jeugd Van Tegenwoordig voor een hiphopfeestje op ’t Stöppelveld.

Na drie succesvolle albums zijn ‘de jongens van Watskeburt’ uitgegroeid tot één van de meest geboekte Nederlandse artiesten op festivals. Tijdens Noorderslag heeft De Jeugd Van Tegenwoordig de belangrijke BUMA popprijs 2011 ontvangen, die jaarlijks wordt toegekend aan een artiest die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Deze prijs hebben ze niet alleen verdiend omdat ze van ieder optreden een geweldig feestje maken, ook is de combinatie van goede beats en het goochelen met de taal vrij uniek in de Nederlandse muziekwereld. Tijdens de 3FM awards uitreiking hebben zo ook nog eens de award ontvangen voor beste artiest Hiphop.

Ook de ‘beste zangeres van Nederland’ (3FM Award), bij ons beter bekend als Ilse uit Almelo, komt 23 augustus weer naar Raalte. Het visitekaartje dat ze in 2009 in Raalte heeft afgegeven, staat nog steeds als een huis. Sinds haar laatste optreden in Raalte zijn er alweer veel liedjes aan haar country- en popachtige repertoire toegevoegd, waardoor het volgens de organisatie weer hoog tijd wordt voor een nieuw optreden op Stöppelhaene. Een andere ‘oude bekende’ van Stöppelhaene is de rockgroep Di-Rect, die sinds de komst van zanger Marcel Veenendaal een compleet andere weg is ingeslagen. Het optreden dat Di-rect laatst gaf in een uitverkocht Hoftheater toont aan dat de band sinds haar laatste bezoek aan Raalte 9 jaar geleden, erg gegroeid is. Het laatste album Time Will Heal Our Senses is een erg sterke plaat van de Haagse rockgroep, dat uitnodigt tot een knallende afsluiter van de donderdagavond.

Knallen lukt ook wel in de Feestfabriek, waar DJ Quintino muziek brengt met energie. Met zijn grote glimlach lukt het hem iedere keer weer om het publiek op te zwepen en in de juiste sferen te brengen. Deze succesvolle Nederlandse DJ kun je kennen van hits als: ‘Heaven’, ‘Drop the beat’, ‘Sustain’, ‘Selecta’ en natuurlijk ‘Epic’. Tegelijkertijd zal Ronnie Ruysdael met zijn opzichtige bakkebaarden en glitterpak een ouderwets gezellig feestje bouwen in de Sallandse Herberg, onder het toeziend oog van de huisband van die avond: feestband Beat IT.

Kaartverkoop
Kaarten voor het donderdagavondprogramma zijn vanaf nu te koop bij Schulten Lederwaren in Raalte, of via www.stoppelhaene.nl. Voor kinderen tot en met 14 jaar kost een entreekaart € 10,- in de voorverkoop (avondkassa € 15,-), voor bezoekers vanaf 15 jaar kost een ticket € 20,- in de voorverkoop (avondkassa € 25,-). Wie verzekerd wil zijn van een kaartje, moet niet tot de laatste dag wachten. Voorgaande jaren waren de kaarten geregeld voortijdig uitverkocht. De toegang op de overige dagen is gratis.

Vrijdag
Op vrijdagmiddag is er speciaal voor de kinderen een optreden van de sympathieke acteur, Trospresentator, maar vooral zanger: Tim Douwsma met de Volendamse presentatrice van de Kids top 20 en Sterrenparade: Monique Smit. De Haarlemse band Chef’Special, bekend van onder andere de hit ‘Birds’, de Duitse Rammstein Tributeband Stahlzeit en feestband The Heinoos staan op vrijdagavond op het buitenpodium. Ook op het buitenpodium staat ‘de nieuwe Stempel’, de winnaar van de band competitie ‘de wraak van Salland’. Tegelijkertijd klinken in de feestfabriek de beats van Mr. Polska, DJ Vato Gonzales en DJ D-lirious. In de Herberg wordt het een groot feest met Wolter Kroes en een van de beste feestbands van Nederland: Pure Ellende!

Zaterdag
Op zaterdag 25 augustus gaat de feestfabriek met 90’s NOW terug naar de jaren 90 met hits van bijvoorbeeld 2 Unlimited, Charly Lownoise & Mental Theo, Baywatch en de Backstreet Boys. De Dj’s van 90’s NOW! zetten al jaren de Lowlands Grolschtent ondersteboven waar traditiegetrouw het festival publiek helemaal los gaat. Die dak-er-af garantie geldt dan straks zeker voor de Feestfabriek! Op het hoofdpodium staat de Drentse Rock & Roll band Mooi Wark samen met de enige echte Top 2000 band. Lijn 7 staat al jaren garant voor een mega feestje in de Sallandse Herberg, ook dit jaar mogen ze dan ook niet ontbreken, maar wel met een volledige nieuwe show, de TV show.

Zondag
Zondag wordt Stöppelhaene op een muzikaal waardige manier afgesloten met optredens van de Achterhoekse boerenrockband Normaal en coverband Manilla. Het optreden van Normaal zou vorig jaar een eenmalig optreden ter gelegenheid van het 60 jarige jubileum van Stöppelhaene. Het optreden was echter zo geweldig dat de organisatie erg veel verzoeken heeft gekregen of Normaal ook dit jaar niet terug kon komen. Toen ook Bennie Jolink zelf aangaf graag weer terug te willen komen op Stöppelhaene moesten we als organisatie wel overstag gaan.

Foto's 3
Racoon, DJVT, Ilse DeLange, Di-Rect en Gers Pardoel - Foto: PR
Foto: PR
Racoon, DJVT, Ilse DeLange, Di-Rect en Gers Pardoel - Foto: PR
Foto: PR
Lees meer artikelen over:
Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.