Prins Lars de Eerste regeert over de Krielen - Foto: C.V. de Stöppelkaters
Foto: C.V. de Stöppelkaters

Prins Lars de Eerste regeert over de Krielen

RAALTE – Als ‘Prins Lars de Eerste’ zal Lars Haarmeijer komend carnaval regeren over de Krielen, de jeugdafdeling van carnavalsvereniging de Stöppelkaters in Raalte. Na een spannende tweestrijd in het teken van het Wilde Westen wees de jury onder leiding van Janny Groot Beumer Lars zaterdagmiddag in de residentie de Leeren Lampe aan als de nieuwe prins van de Krielen. Zijn medekandidaat Mart Reinders zal hem de komende maanden als adjudant assisteren.

Een dag eerder dan normaal in verband met het H.Vormsel zondag (normaal is de verkiezing van der Prins der Krielen op de zondagmiddag direct ná het Elfde van de Elfde-bal zaterdagavond) traden Lars en Mart met elkaar in het strijdperk om de vraag wie de opvolger wordt van Prins Remco (Poppe) voor het carnavalsseizoen 2007-2008. In een goed gevulde grote zaal van de Leeren Lampe, waar veel Stöppelkaters (waaronder Prins Wil de Eerste in zijn laatste uren voor zijn officiële aftreden zaterdagavond) stond alles in het teken van het Wilde Westen.

Sanne Roesscher en Inge Kroes, uiteraard in houthakkersblouse, cowboylaarzen en Stetson, presenteerden het afwisselende programma waarbij de beide kandidaten in het strijdperk moesten treden bij onderdelen als spijker slaan, lasso gooien, het maken en afschieten van pijl en boog, het berijden van de mechanische rodeostier, het line-dancen en het zoeken bij ‘letter-vissen’ naar een echt western-woord. Dat uiteindelijk ‘cowboylaarzen’ bleek te zijn. De dansmariekes van de Krielen en de Fire Cats zorgden voor een afwisselend programma.

Beide kandidaten werden door een team van vrienden en schoolkameraden bijgestaan.

Mart Reinders, leerling van de Linderte en in niet-carnavalstijden actief met tafeltennis, had een extra handicap: hij moest met krukken het podium op omdat hij volgens eigen zeggen onlangs ‘een aanhanger met 2.000 kilo op zijn been’ had gekregen.

Dat bleek geen grote handicap omdat hij de andere kandidaat meer dan volwaardig partij bood. De jury onder leiding van Janny Groot Beumer (die deze middag ook afscheid nam als leidster van de Krielen) had het er maar moeilijk mee. Uiteindelijk bleek op het podium Lars Haarmeijer de voorkeur te hebben gekregen toen de als altijd gesloten Krielenbak de zaal werd binnengedragen door leden van de Raad van Elf van de Stöppelkaters. De leerling van de Bolster maakte optimaal gebruik van zijn opgedane kennis, ervaring en vaardigheden bij de Scouting Raalte. Voor hem, maar ook voor adjudant Mart, worden het drukke maanden.

Foto's 2
Prins Lars de Eerste regeert over de Krielen - Foto: C.V. de Stöppelkaters
Foto: C.V. de Stöppelkaters
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *