Leerlingen op bezoek na busongeluk - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Leerlingen op bezoek na busongeluk

HEINO – Op uitnodiging van busonderneming ElboBus uit Heino brachten circa dertig leerlingen van het Carmel College Salland uit Raalte en enkele docenten vanmiddag een bezoek aan de ElboBus-garage aan de Huygensstraat in Heino.

Leerlingen en docenten waren eind oktober betrokken bij een busongeluk op de N35, nabij Laag Zuthem. Een vrachtwagenchauffeur had te laat door dat de ElboBus voor hem remde en botste achterop de bus. Er vielen geen slachtoffers, maar de schade aan de bus en de vrachtwagen was aanzienlijk.

Opmerkelijk genoeg ging het om een bus met leerlingen autotechniek van het Carmel College uit Raalte die op weg waren naar de bedrijfsautoRAI in Amsterdam. Omdat de leerlingen de bedrijfsauto’s door het ongeluk niet meer hebben gezien, nodigde de ElboBus-directie de leerlingen uit om eens een kijkje te komen nemen in de garage aan de Huygensstraat. De betrokken leerlingen en hun docenten werden per authentieke Amerikaanse Schoolbus (uiteraard ook een ElboBus) opgehaald van school voor een bezoek aan de garage. Onderweg werd nog even de plaats van het ongeluk aangedaan.

Ook de agenten die als eerste ter plekke waren reden mee met de bus om met de jongeren na te praten over het ongeluk. In de ElboBus-garage kregen de jongeren een rondleiding langs de verschillende werkplaatsen. Ook konden ze nog een keer het wrak bekijken van de ElboBus waarin ze eind oktober zaten toen het ongeluk gebeurde. De leerlingen toonden zich geïnteresseerd in de bussen, en doken samen met hun docenten al gauw onder de verwrongen achterklep van de bus om de schade te inventariseren…

Foto's 2
Leerlingen op bezoek na busongeluk - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *