Inzet op preventie van woninginbraken in gemeente Raalte

Inzet op preventie van woninginbraken in gemeente Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte en de politie IJsselland team Salland gaan inwoners preventief voorlichten over preventiemaatregelen om woninginbraken te voorkomen. Uit onderzoek is gebleken dat het aantal woninginbraken in 2011 toegenomen is ten opzichte van 2010.

In 2011 werd 115 keer aangifte gedaan van een woninginbraak en in 2010 79 keer. Burgemeester Piet Zoon: “Samen met de politie gaan we informatie vertrekken over preventietips in de straten waar veelvuldig inbraken worden gepleegd. Op die manier willen we inwoners alert maken op wat ze zelf allemaal kunnen doen aan preventie!”

Gelegenheid maakt de dief
De inwoners in de veiligheidsregio IJsselland kunnen een belangrijke bijdrage leveren in het verminderen van het aantal woninginbraken.

Een aantal tips op een rij:
– Zorg voor goed hang- en sluitwerk en sluit deuren en ramen af als u uw huis verlaat.
– Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen zoals laptops, smartphones, iPads en sieraden, want gelegenheid maakt de dief.
– Installeer daarnaast een programma op je computer, laptop, smartphone of tablet-pc om deze bij diefstal eenvoudig te kunnen traceren.

Op de website www.keurmerkveiligwonen.nl/consument staat meer informatie over hoe mensen hun woning veiliger kunnen maken.

Bel 1-1-2 bij verdachte situaties
Dat het alarmnummer 1-1-2 alleen is bedoeld voor noodsituaties, waarin levens op het spel staan, is een misverstand. U kunt het nummer namelijk ook gebruiken als u getuige bent van een misdrijf of verdachte situaties ziet in uw woon- of werkomgeving. Dus als u ziet dat iemand inbreekt of een ander strafbaar feit begaat, aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Met een beschrijving van het misdrijf, de dader en de vluchtrichting kan de politie snel in actie komen!

De centralist van de Meldkamer Oost-Nederland kan tevens een Burgernetactie starten, zodat agenten samen met deelnemers van Burgernet kunnen uitkijken naar inbrekers. Bent u nog niet lid of wilt u meer informatie, kijk dan op www.burgernet.nl.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *