Bijeenkomst Veilig Wonen voor inwoners van Olst

Bijeenkomst Veilig Wonen voor inwoners van Olst

OLST – Afgelopen weken zijn er in onze gemeente (Olst en Boskamp) enkele overvallen op woningen gepleegd. In alle gevallen ging het om woningen van oudere inwoners. Gelukkig zijn zaterdag 30 juni jl. drie verdachten in verband met deze overvallen aangehouden.

De gemeente organiseert op vrijdag 6 juli 2012 van 14:30 tot uiterlijk 16:00 uur in het Holstohus (Jan Schamhartstraat 5 in Olst) een bijeenkomst. Deze bijeenkomst is specifiek voor ouderen. Er is gelegenheid om vragen te stellen rondom veiligheid en om verhalen met elkaar te delen. Daarnaast geeft de politie tips over veiligheid in de eigen woning.

 

Deze bijeenkomst is in samenwerking met de politie IJsselland en met ondersteuning van de ouderenbonden georganiseerd. Ook medewerkers van Stichting Welzijn Ouderen Olst-Wijhe (SWO) en de eigenaar en beheerder van het oude gemeentehuis in Olst (waar de verdachten zijn opgepakt) zullen daarbij aanwezig zijn.

 

Tijdens deze bijeenkomst verzorgt de politie een korte voorlichting waarbij zij een aantal tips en suggesties geven om de veiligheid in en rond de woning te verbeteren. Daarnaast biedt de gemeente de gelegenheid aan iedereen om vragen te stellen en om eigen verhalen te delen.

 

Iedereen die niet zelf in staat is om het vervoer naar het Holstohus te regelen, kan contact opnemen met SWO (tel.nr. 563600). Zij organiseren samen met de Algemene Hulpdienst tegen een kilometervergoeding het vervoer van en naar het Holstohus.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.