‘Open Kap Dagen’ op camping Starnbosch in Dalfsen - Foto: PR
Foto: PR

‘Open Kap Dagen’ op camping Starnbosch in Dalfsen

DALFSEN – Tijdens de ‘Open Kap Dagen’ op camping Starnbosch kan er heerlijk en voordelig gekampeerd worden in Dalfsen. Aangezien de weersvoorspellingen goed lijken zal elke dag de nieuwe zwembadoverkapping: ‘De Orangerie’ open worden gezet zodat er lekker in de buitenlucht kan worden gezwommen.

Daarnaast zijn er allerlei activiteiten voor de kinderen op de camping waaronder: knutselen, stokbroodjes bakken, handboogschieten, GPS tochten en Scandinavische sport- en spelactiviteiten. En natuurlijk kan er ook lekker gerelaxed worden.

Orangerie
De Zwembadoverkapping op camping Starnbosch is opgeleverd in 2011 maar pas officieel geopend in het voorjaar van 2012. Deze opening viel samen met het tienjarig jubileum van Rolf en Barbara Halverhout op de camping. Met de opening is de overkapping gedoopt tot de ‘Orangerie’. Er is voor deze naam gekozen aangezien de vorm en uitstraling van de overkapping doet denken aan een Orangerie zoals die in vroeger tijden werden gebruikt om tropische planten te laten overwinteren.

De overkapping, die van Franse makelei is, is 17 meter breed en 35 meter lang met veel extra ruimte om het zwembad. Het water wordt voordelig verwarmt met zonnecollectoren en door de natuurlijk luchtventilatie is het altijd aangenaam vertoeven in de overkapping. Sinds juli is de overkapping ook te bekijken via de virtuele tour op de website van de camping en kan de kap zelfs van achter de computer open of dicht gezet worden.

Over Starnbosch
Camping Starnbosch is sinds 1965 een officiële ANWB erkende camping, maar sinds 1920 bood de familie Schrijver al kampeergelegenheid aan, welke voornamelijk werd gebruikt door de padvinderij. Van 1961 t/m 2001 heeft Jan Schrijver 40 jaar lang camping Starnbosch, voorheen ‘Het Boskamp’ genaamd, op geheel eigen wijze geëxploiteerd. In deze periode heeft hij van een camping in zijn meest primitieve vorm een moderne viersterren camping gemaakt, overigens met behoud van het unieke groene karakter. Sinds 2002 is Jan Schrijver met Rolf en Barbara Halverhout een samenwerking gestart zodat de camping ook in de toekomst kan worden voortgezet en nog velen kunnen genieten van hun vakantie op de groenste camping van het Vechtdal. In 2011 bestond de camping 50 jaar en begin 2012 waren Rolf en Barbara alweer tien jaar op camping Starnbosch.

Foto's 3
‘Open Kap Dagen’ op camping Starnbosch in Dalfsen - Foto: PR
Foto: PR
‘Open Kap Dagen’ op camping Starnbosch in Dalfsen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *