Adri Kleinnibbelink neemt afscheid van ‘hoogstambrigade’ - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Adri Kleinnibbelink neemt afscheid van ‘hoogstambrigade’

RAALTE – Adri Kleinnibbelink heeft zaterdag bij zijn afscheid als coördinator van de hoogstambrigade van IVN Raalte twee jonge appelbomen en het boek Leestekens in Landschap ontvangen. De cadeaus werden hem overhandigd door resp. zijn opvolger Henk Hof en Erik de Kruif, coördinator vrijwilligers landschapsbeheer bij Landschap Overijssel.

Beiden hadden lovende woorden voor Adri. Gedurende meer dan vijftien jaar heeft hij het vrijwillige landschapsonderhoud aan knotwilgen en hoogstamfruitbomen in de gemeente Raalte zich aan. In die tijd wist hij zijn enthousiasme voor het vrijwillig beheer op tientallen vrijwilligers over te brengen. De vrijwilligersgroep heeft inmiddels bijna vijftig objecten onder beheer.

Voor zowel de hoogstambrigade van IVN Raalte als Landschap Overijssel sprak Adri geruststellende woorden. Hij blijft zich vrijwilliger inzetten voor de landschapskenmerkende hoogstamfruitbomen. Ook blijft hij voor Landschap Overijssel beschikbaar als begeleider van verenigingen en bedrijven die een keer vrijwillig een landschapsonderhoudproject willen uitvoeren.

Na het korte ceremonieel gingen de IVN-leden aan de slag in de boomgaard op landgoed De Colckhof in Heino. In een ochtend tijd kregen ruim tien bomen een deskundige snoeibeurt. Verheugend nieuws daarbij was dat zich deze ochtend ook enkele nieuwe leden hadden aangemeld.

De volgende werkdag van de hoogstambrigade is zaterdag 15 december. In totaal komt de werkgroep dit seizoen zes keer in actie. Meer informatie hierover geeft coördinator Henk Hof, h.j.hof@home.nl, tel. 0572 36 24 68.

Op de foto: v.l.n.r. coördinator Henk Hof, Erik de Kruif (Landschap Overijssel) en Adri Kleinnibbelink bij de overdracht van twee jonge fruitbomen (sterappels).

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *