Laatste keer wolven spotten bij ‘De Hongerige Wolf’ - Foto: PR
Foto: PR

Laatste keer wolven spotten bij ‘De Hongerige Wolf’

DEVENTER/MARKELO – Na drie spannende maanden zal het Overijsselse project De Hongerige Wolf vanmiddag alweer zijn laatste voorstelling spelen in de Kosterskoele in Markelo. Met ruim 5.000 bezoekers, 200 deelnemers en 20 unieke voorstellingen komt er voor het Theaterschip uit Deventer nu een einde aan de bijzondere theatertour.

Een gestopte voorstelling vanwege enorme hagel- en regenbuien en een verschoven voorstelling vanwege extreme warmte. Het bleef een bijzondere uitdaging om bijna wekelijks de voorstelling De Hongerige Wolf neer te zetten in een Overijssels openluchttheater. Dat gebeurde met een wisselend en lokaal geworven ensemble.

Educatie en Cultuur
Weliswaar de laatste voorstellingen, maar dat betekent niet het einde van het project. Na de allerlaatste voorstelling van deze zondag 2 september overhandigt Erik-Jan Post (Directeur van het Theaterschip) een lesbrief aan de provincie Overijssel.

Met de overhandiging van deze lesbrief start het Theaterschip het educatieve traject van De Hongerige Wolf. In dit traject zal Het Theaterschip met haar docenten naar scholen gaan om daar een eigen Hongerige Wolf te gaan maken. Dit zullen geen kopieën zijn van de bestaande voorstelling. Op elke school wordt een toneelstuk gemaakt dat gebaseerd is op een lokale legende of sage. Bij deze lessen wordt niet enkel aan theater gewerkt. Ook de vakken taal, cultuur, schrijven en geschiedenis zullen een plek innemen tijdens deze workshopdagen. Aan het einde van de workshops en de verschillende lessen zullen de scholieren hun zelfgemaakte theaterstuk opvoeren aan familie, vrienden en medescholieren.

Scholen uit Olst, Hertme en Balkbrug hebben al toegezegd mee te doen aan dit vervolgtraject. Zij kunnen in het voorjaar van 2013 met trots hun eigen Hongerige Wolf presenteren.

De Hongerige Wolf speelt vandaag, zondag 2 september, om 15:00 uur de laatste voorstelling in Markelo. Kom nog één keer kijken, als je durft! Voor meer informatie kunt u terecht op: www.dehongerigewolf.com of www.theaterschip.nl.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *