Zonnepanelen op gemeentehuis in Dalfsen - Foto: Onbekend
Foto: Onbekend

Zonnepanelen op gemeentehuis in Dalfsen

DALFSEN – De gemeente Dalfsen plaatst zonnepanelen op het gemeentehuis in Dalfsen. Het gaat om een zonne-energieproject uit het meerjarenprogramma Klimaat en duurzaamheid 2012/2013 van de gemeente Dalfsen.

Er worden voor 1 januari 2013 zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis geplaatst met een totaalvermogen van 112.800 Wattpiek en een jaaropbrengst van ca. 100.000 KWh. De realisatie van dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Overijssel.

Wethouder Agricola: “Als overheid hebben wij met betrekking tot onze duurzame ambities een voorbeeldfunctie voor de samenleving en het bedrijfsleven. Daarbij wordt er een behoorlijke besparing gerealiseerd op de inkoop van elektriciteit. Bij de huidige energieprijs is dat ongeveer € 11.000 euro per jaar”.

Jaarlijkse wordt met de zonnepanelen een C02-emissie voorkomen ter grootte van minimaal 47 ton C02. Met een monitoringsysteem kan de besparing aan elektriciteit weergegeven worden op de televisieschermen in de centrale hal van het gemeentehuis.

De verwachting is dat dit najaar wordt gestart met de werkzaamheden.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.