Laatste keer open dag duurzame woningen in Dalfsen

Laatste keer open dag duurzame woningen in Dalfsen

DALFSEN – Op zaterdag 13 oktober openen de 9 duurzame demowoningen in de gemeente Dalfsen voor de laatste keer de deuren voor het publiek. Tussen 10.00 en 15.00 uur kunnen bezoekers langsgaan bij de demowoningen om alles te weten te komen over duurzaam bouwen en verbouwen.

Wethouder Agricole doet een oproep: “Kom 13 oktober zeker kijken en laat u inspireren door de vele duurzame ideeën die in onze gemeente leven. Goed toepasbaar in de praktijk en gegarandeerd lagere energielasten.”

In de demowoningen zijn onder andere warmtepompen, zonnepanelen, houtkachels, duurzame materialen en goed geïsoleerde vloeren, gevels en daken te zien. Iedere bewoner heeft volgens eigen wens en inzicht zijn of haar woning duurzamer gemaakt. De bewoners van de woningen ontvangen de bezoekers met een hapje en een drankje en zijn uiteraard bereid vragen te beantwoorden.

Veel bewoners van de duurzame demowoningen hebben deelgenomen aan Duurzaam (T)huis. Met Duurzaam (T)huis wordt de bewoner begeleidt in het verduurzamen van de eigen woning. Inwoners van Dalfsen kunnen nog steeds meedoen aan Duurzaam (T)huis. Deelname is nu extra aantrekkelijk vanwege de provinciale subsidie op isolatie en de provinciale duurzaamheidslening. Reden te meer om je te laten inspireren in één van de duurzame demowoningen.

Voor meer informatie over Duurzaam (T)huis, de provinciale regelingen en de adressen van duurzame demowoningen zijn te vinden op www.duurzaamdsz.nl.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.