IK lekker fit!? tijdens de herfstvakantie in gemeente Raalte - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

IK lekker fit!? tijdens de herfstvakantie in gemeente Raalte

RAALTE – In de herfstvakantie organiseert Sportbedrijf Raalte IK Lekker fit !? voor basisschoolleerlingen. Alle leerlingen kunnen van 20 oktober tot 29 oktober 2012 meedoen aan de sport- en cultuuractiviteiten van de lokale verenigingen in Raalte.

Het project moet de leerlingen stimuleren meer te bewegen, gezond te eten en verantwoorde keuzes te maken. IK Lekker fit!? is een initiatief van Sportbedrijf Raalte in samenwerking met de combinatiefunctionarissen van de gemeente Raalte.

Wat is het?
In de herfstvakantie organiseren de verenigingen en organisaties in Raalte altijd veel jeugdactiviteiten. Leerlingen kunnen meedoen aan onder andere het schoolvolleybaltoernooi, de Sallandse Wandel4daagse, tafeltennistoernooien, tennisclinics en het Raalter Atletiek Kampioenschap. IK lekker fit!? geeft de kinderen een duidelijk overzicht van alle activiteiten en de mogelijkheid zelf een programma samen te stellen. Het overzicht van de activiteiten staat vanaf 1 oktober op de website van Sportbedrijf Raalte en wordt steeds geactualiseerd.

Cultuur en gezond eten
Dit jaar biedt IK lekker fit!? voor het eerst culturele activiteiten aan. Kinderen kunnen na afloop van de Sallandse Wandel4daagse schilderen. Ze kunnen ook zelf muziek maken in een muziekworkshop. In de bibliotheek draaien jeugdfilms en kleuters kunnen dansen onder leiding van dansgroep Ralda. De Raalte Gezond Smoothiebar zorgt voor lekkere smoothies met vers fruit.

Stickerkaart
In oktober krijgen de leerlingen tijdens de gymles een stickerkaart uitgereikt. Voor elke activiteit waaraan ze deelnemen krijgen ze een sticker. Bij deelname aan vier of meer activiteiten maken zij kans op prijzen voor de klas of voor henzelf, zoals vrijkaarten voor PEC Zwolle, een training van handbalbondscoach Henk Groener en kaarten voor het theater. De leerlingen krijgen de stickerkaart in oktober uitgereikt, tijdens de gymles op school.

Verenigingen en clubs kunnen zich aanmelden
Verenigingen en clubs die in de herfstvakantie een culturele of sportieve activiteit organiseren en mee willen doen aan het IK lekker fit!? programma, kunnen hun activiteit tot 15 oktober aanmelden via sport@raalte.nl.

Meer informatie
Meer informatie en het activiteitenprogramma is te vinden op www.sportbedrijfraalte.nl. Bellen of mailen met de sportconsulenten kan ook: (0752) 347 950 of sport@raalte.nl.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.