Feestweekend in Mariënheem vanwege 75-jarig bestaan - Foto: PR
Foto: PR

Feestweekend in Mariënheem vanwege 75-jarig bestaan

MARIËNHEEM – Ter ere van het 75-jarig bestaan van Mariënheem vindt er van vrijdag 19 tot en met zondag 21 oktober een groot feestweekend plaats in het dorp. Hoogtepunten uit het programma zijn de presentatie van het speciale jubileumboek; twee opvoeringen van het theaterspektakel ‘Mariënheem draait door’ en een grote dorpsreünie.

Daarnaast is er gedurende het hele weekend een tentoonstelling over de geschiedenis van het dorp te zien in de kerk. De voorbereidingen voor het feestweekend startten al in 2010.

Programma
Het programma van het jubileumweekend begint vrijdagavond om 19.30 uur met de presentatie van het boek in de kerk. Tevens is vanaf dan de tentoonstelling over de geschiedenis van Mariënheem in de kerk geopend. ‘t As-spel vormt vrijdagavond de locatie voor een casinoavond voor de jeugd van 12 tot en met 16 jaar. Aanvang is om 19.00 uur. Deelname is gratis.

Zaterdagochtend gaat het programma vanaf 9.30 uur verder met een speciale ochtend voor de basisschooljeugd van groep 1 tot en met 4. Zij kunnen in en om de school knuffelen met dieren, ballonnen oplaten, schilderen, meedoen aan een speurtocht en op de foto met een heuse slang. Daarnaast zijn er schminkers aanwezig. Van 13.00 tot 15.00 uur is er een speciale middag voor de hogere groepen. Zij mogen tassen, bekers en T-shirts pimpen. Daarnaast is er een dansworkshop.

Zondagochtend om 9.30 uur begint de speciale jubileumviering in de kerk. Het programma van het feestweekend wordt zondagmiddag afgesloten met een grote dorpsreünie in ’t As-spel. Alle (oud-)Mariënhemers zijn welkom. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen ze samen herinneringen ophalen. André Holtmaat en Gijs Koenjer zorgen voor de muziek. De organisatie roept iedereen op om oude foto’s mee te nemen. Er zijn diverse prijzen te winnen met het rad van avontuur. De aanwezige 75-jarigen worden extra in het zonnetje gezet. Aanvang is om 14.00 uur. De reünie duurt tot circa 19.00 uur.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.