Eerste ronde van mountainbike-netwerk Salland geopend - Foto: PR
Foto: PR

Eerste ronde van mountainbike-netwerk Salland geopend

DIEPENVEEN – Aan het ‘Mountainbike-netwerk Salland’ wordt op dit moment nog hard gewerkt, maar vrijwel niemand weet dat de eerste rondjes nu al klaar zijn. Zaterdagochtend vond om 9.30 uur bij het Wechelerveld de opening plaats van een mountainbike rondje welke onderdeel is van het ‘Mountainbike-netwerk Salland’.

Het eerste mountainbike rondje gaat over de natuurgebieden Wechelerveld (Diepenveen) en de tweede over de Oostermaet (Lettele). Daartussen in ligt een verbindingsroute. Het mountainbike rondje is geheel bewegwijzerd en is ongeveer 4,5 kilometer lang. De route is voor een groot deel een single-track en voert je over onverhard terrein, met technische passages, uitdagende bochten langs bomen en water.

Dat het ‘Mountainbike-netwerk Salland’ door het cultuurhistorische landschap van Salland gelegd mag worden is uniek. Het Mountainbike-netwerk is een Leader project waarbij zowel de Sallandse gemeentes Deventer, Olst-Wijhe en Raalte , als de provincie Overijssel en Europa Loket gelden beschikbaar gesteld worden voor de realisatie van de routes.

Vele partijen werken samen om de mountainbike routes aan te leggen zoals Salland Marketing, Stichting IJssellandschap, particuliere grondeigenaren, Staatsbosbeheer, landgoed De Bannink en vele vrijwilligers van toerfietsvereniging de Zwaluwen.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. In de informatie die wij ontvangen hebben, staat dat de opening op deze locatie was:

    Locatie
    Parkeerplaats rechts aan de Wechelerweg (zandweg) iets ten noorden van Deventer / Schalkhaar aan de N348, tegenover uitvaartcentrum Steenbrugge.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.