Herfstwandeling met Staatsbosbeheer in Duursche Waarden - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Herfstwandeling met Staatsbosbeheer in Duursche Waarden

DEN  NUL/FORTMOND – De bladeren aan de bomen beginnen te verkleuren, er verschijnen weer paddenstoelen, de vogels maken zich op voor de winter en sommige vertrekken richting het zuiden. Ga op woensdag 17 oktober op pad met de natuurgids van Staatsbosbeheer in de Duursche Waarden bij Fortmond en ervaar de herfst op zijn best in de uiterwaarden.

De twee uur durende wandeling begint om 14.00 uur bij de balie van het infocentrum IJssel Den Nul (Rijksstraatweg 109) en eindigt daar ook weer. De natuurgids wandelt met u naar de vogelobservatiehut in de Duursche Waarden. Onderweg staat hij stil bij alles wat dit seizoen zo bijzonder maakt. Over het gebied en over de planten en dieren die hier leven. Kortom: een leuke en leerzame middag voor jong en oud.

Na afloop van de wandeling ziet u in het infocentrum IJssel Den Nul hoe de mensen al eeuwenlang in dit gebied hebben geleefd. De expositie laat er van alles over zien. In het horecagedeelte ‘Op Duur’ kunt u lekker bijkomen en genieten van de koffie en het uitzicht.

Aanmelden voor deze wandeling is niet nodig. De kosten zijn €5 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor meer informatie over de wandeling kunt u contact opnemen met de natuurgids op 0570-494310 na 18.00 uur. Tip: Neem goede schoenen en een verrekijker mee.

Elke derde woensdag van de maand is er bij Staatsbosbeheer een wandeling onder leiding van een natuurgids naar de vogelobservatiehut van de Duursche Waarden. Kijk voor alle activiteiten van het infocentrum IJssel den Nul op www.infocentrumijssel.nl.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *