Toelichtings excursie werkzaamheden Duursche Waarden - Foto: Jasper Hutten
Foto: Jasper Hutten

Toelichtings excursie werkzaamheden Duursche Waarden

FORTMOND – Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat organiseren op zaterdag 27 oktober een excursie in de Duursche Waarden voor omwonenden en belangstellenden. Tijdens de excursie geven zij toelichting op de werkzaamheden in het gebied die eind dit jaar gaan plaatsvinden.

In de Duursche Waarden is het nodig om de doorstroming van de IJssel bij hoogwater te bevorderen. Om dit te realiseren wordt vooral vegetatie verwijderd daar waar de rivier bij hoog water het hardste stroomt (de stroombaan).

Excursie
De excursie start op zaterdag 27 oktober om 14.00 uur bij de Duursche Waarden, Fortmonderweg, nabij de steenfabriek. De wandeling duurt zo’n anderhalf uur. Een paar stevige wandelschoenen en bij het weer passende kleding zijn aanbevolen. Tijdens de excursie laten medewerkers van Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat zien waar de werkzaamheden plaats gaan vinden, wat daarbij komt kijken en waarom die ingrepen nodig zijn. Deelnemers kunnen zich aanmelden bij boswachter Anja Nijssen via a.nijssen@staatsbosbeheer.nl. De excursie is een vervolg op een inloopbijeenkomst over de plannen die op 18 september plaatsvond.

Programma Stroomlijn
De Nederlandse riviernatuur is uniek en van grote waarde voor de natuurlijke rijkdom en recreatie. Daarom kijkt Rijkswaterstaat in het programma Stroomlijn samen met terreineigenaren en beheerders hoe het rivierengebied in de toekomst zo beheerd kan worden, dat een veilige leefomgeving hand in hand gaat met natuurontwikkeling en -beleving. Staatsbosbeheer is één van de beheerders van terreinen langs de grote rivieren en vindt het evenals Rijkswaterstaat belangrijk dat men in het rivierengebied veilig kan wonen, werken en recreëren. Daarom werkt Staatsbosbeheer samen aan plannen voor maatregelen in de uiterwaarden. Dat gebeurt in het programma Stroomlijn.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *