Feestweek 400-jarig diplomatieke relatie Nederland Turkije - Foto: Jasper Hutten
Foto: Jasper Hutten

Feestweek 400-jarig diplomatieke relatie Nederland Turkije

OLST-WIJHE – In de week van 26 oktober tot en met 1 november zijn er in gemeente Olst-Wijhe allerlei activiteiten om te vieren dat Nederland en Turkije dit jaar 400 jaar geleden diplomatieke betrekkingen aangingen.

Aanleiding
In 1612 is Cornelis Haga namens Nederland naar Istanbul geweest. Deze handeling heeft grote betekenis gehad voor Nederland en Turkije. Dit was dan ook de start van een diplomatieke relatie tussen Nederland en Turkije die momenteel nog steeds een goede basis vormt tussen de landen. Dit wordt gevierd met diverse festiviteiten in zowel Nederland als Turkije. In de gemeente Olst-Wijhe wonen zo’n 175 Turken, waarvan het overgrote deel in Olst.

Activiteitenweek van 26 oktober t/m 1 november 2012
Samen met de Turkse gemeenschap, verschillende organisatie en de gemeente Olst-Wijhe is een programma samengesteld met allerlei verschillende activiteiten voor zowel kinderen, jongeren en ouderen. Activiteiten om van alles te weten te komen over Turkije en waaraan iedereen aan kan meedoen. Zo wordt er op 26 oktober een Turkse film getoond, is op maandag 29 oktober een optreden van een professionele Turkse dansgroep, kan op dinsdag 30 oktober een moskee en een kerk worden bezocht, zijn er op woensdag 31 oktober sport en spelactiviteiten voor kinderen en is er op donderdag 1 november een slotavond in het Holstohus met een Turks buffet bij de Brasserie en een spreker over integratie.

Tijdens de hele activiteitenweek staat de Bibliotheek Olst-Wijhe in het teken van Turkije. Kijk voor meer informatie over alle activiteiten op www.kulturhusolstwijhe.nl.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.