De wilgen van de familie Kleinlangevelsloo zijn in 2004 voor het laatst gesnoeid. - Foto: Eigen foto
De wilgen van de familie Kleinlangevelsloo zijn in 2004 voor het laatst gesnoeid.
Foto: Eigen foto

IVN gaat wilgen knotten in Laag Zuthem

HEINO/LAAG ZUTHEM – De werkgroep Landschapsonderhoud van IVN Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie trekt zaterdag 1 december er voor de tweede keer dit knotseizoen weer op uit. Deze keer worden wilgen geknot op het erf van de familie W. Kleinlangevelsloo aan de Hogeweg 2 in Heino/Laag Zuthem.

De vrijwilligers werken van 9 tot 13 uur. In die tijd moeten twaalf oude en 21 jonge wilgen van hun takkenpruik worden ontdaan. Dat is voor het laatst in 2004 gebeurd.

De werkgroep Landschapsonderhoud kan altijd versterking gebruiken. Nieuwe leden die (vrijblijvend) in de natuur eens hun handen uit de mouwen willen steken, zijn dan ook van harte welkom. Gepaste werkkleding is raadzaam, voor het gereedschap en de gezelligheid zorgt IVN Raalte. De eigenaar van de wilgen neemt de koffie in de pauze en soep na afloop voor zijn rekening.

De route naar boerderij van de familie Kleinlangevelsloo is als volgt: bij Heino-Noord de parallelweg langs de N35 volgen tot de Ganzenpanbrug. Daar vóór het Overijssels Kanaal links af en de weg langs het kanaal volgen tot het einde.

Meer informatie geven de coördinatoren van de werkgroep Landschapsonderhoud: Dick Boersma (tel. (0572) 36 39 37, e-mail: dhboersma@versatel.nl) en Jos Tutert (tel. (0572) 35 79 07).

Artikel delen:
Foto's 2
Knotwilgen: kenmerkende landschapselementen - Foto: Eigen foto
Knotwilgen: kenmerkende landschapselementen
Foto: Eigen foto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *