High/Voltage op eerste editie rocktober feest Luttenberg - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

High/Voltage op eerste editie rocktober feest Luttenberg

LUTTENBERG – Gemeenschapscentrum Elckerlyc en de Luttenbergse motorclub Caveriders presenteren op zaterdag 27 oktober de eerste editie van het Rocktober Feest. De formatie High/Voltage brengt die avond een eerbetoon aan AC/DC.

High/Voltage bestaat al sinds 1992. Dankzij haar intensieve tourschema heeft de Belgische band overal furore gemaakt. Zo werd hun versie van ‘Whole Lotta Rosie’ door het Franse Hard Rock Magazine uitgekozen om deel uit te maken van hun AC/DC tribute CD, begeleid door de volgende opmerking: ‘Deze band zou AC/DC kunnen vervangen zonder dat het publiek het in de gaten zou hebben ’

De setlist bestaat uit alle klassiekers van het grote Australische voorbeeld: van ‘Highway to Hell’ tot ‘Let There be Rock’, van ‘Whole Lotta Rosie’ tot ‘Hells Bells’, van ‘Thunderstruck’ tot ‘For Those About to Rock’. Ook minder bekende nummers zoals ‘Go Down’, ‘Gone Shootin’, ‘What’s next to the Moon’ of ‘Touch too Much’ komen voorbij.

Met meer dan zeshonderd optredens in de afgelopen jaren, heeft de band dus een stevige reputatie kunnen opbouwen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Luxemburg, Zwitserland en België. Naast een rol als supportact van Status Quo, zijn de mannen in 2008 zelfs twee weken op tour geweest in China. Sinds november 2009 beschikt de band over een nieuwe zanger: Wouter Kerkhofs. Niet alleen qua uiterlijk lijkt hij op een jonge versie van Brian Johnson, maar door zijn stem zou hij werkelijk voor Brian zelf door kunnen gaan. En last but not least: niemand minder dan dé kloon van Angus, namelijk Vince Young (bekend van zijn rol als ‘Angus’ bij de wereldbekende AC/DC-tribute Action In DC) gaat vol gas zorgen voor een waar spektakel.

Aanvang is om 21.00 uur. De entree bedraagt 10 euro. Er is geen voorverkoop.

 

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *