Aanhoudingen bij groot onderzoek naar handel in hennep

Aanhoudingen bij groot onderzoek naar handel in hennep

APELDOORN/DALFSEN/HEERDE/RAALTE/ZWOLLE – Bij een gezamenlijke actie van de politie, het openbaar ministerie en defensie tegen georganiseerde hennephandel zijn op woensdag 14 november acht personen aangehouden.

Gedurende de actie werden zestien locaties in Zwolle, Heerde, Raalte, Apeldoorn en Dalfsen bezocht. Daarbij werden, naast de acht aangehouden verdachten, ook zeven hennepkwekerijen aangetroffen. In deze kwekerijen stonden op dat moment ruim 700 planten en 1200 stekken. De planten, stekken en de apparatuur werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Bij de kwekerijen werd de stroom illegaal aan het net onttrokken en was er sprake van een (brand)gevaarlijke situatie. Bij deze locaties werd de elektriciteit afgesloten.

Daarnaast werden twaalf auto’s, zeven scooters, twee caravans, een autoambulance en een paardentrailer in beslag genomen. Tevens werd beslag gelegd op contant geld, verdovende middelen (hard- en softdrugs), wapens, munitie, schilderijen, flatscreens, meubilair, sieraden en twee woonwagens. Alle verdachten werden ingesloten op het bureau. Zij worden verdacht van handel in verdovende middelen, witwassen en het deelnemen aan een criminele organisatie.

Bij de actie werd ook defensie ingeschakeld. Defensie levert technische ondersteuning bij de doorzoekingen.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *