Koninklijke onderscheiding voor brandweermannen Dalfsen - Foto: Onbekend
Foto: Onbekend

Koninklijke onderscheiding voor brandweermannen Dalfsen

DALFSEN – Vanavond tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweer gemeente Dalfsen, reikte burgemeester Noten Koninklijke onderscheidingen uit aan de heren Jonker en Masman, beiden zijn lid van de vrijwillige brandweer. Beiden werden Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer H. Jonker (Harm) te Dalfsen
De heer Jonker is 25 jaar lid van de vrijwillige brandweer van Dalfsen. Naast de wekelijkse oefenavonden zette hij zich in bij uitruk van de brandweer wanneer dit nodig was. Tijdens hulpverlening door de brandweer zette de heer Jonker zich bijzonder in door de slachtoffers en/of gewonden te verzorgen (de mens in nood te helpen). Hij vormde een stabiele factor binnen de groep en trad niet op de voorgrond. Verder heeft hij het verbouwingsproces van de brandweerkazerne uitstekend begeleid. Tijdens deze korpsavond nam de heer Jonker ook afscheid als lid van de vrijwillige brandweer.

De heer J.G. Masman (Jan) te Dalfsen
Decorandus (62) is sinds 1987 lid van de vrijwillige brandweer van Dalfsen, dus 25 jaar. Naast de wekelijkse oefenavonden zette hij zich in bij uitruk van de brandweer wanneer dit nodig was. De heer Masman bracht zijn specifieke kennis van voertuigen in praktijk bij ongevallen, maar ook bij de voertuigen van de brandweer. Van zijn vakkennis wordt binnen de post veelvuldig gebruik gemaakt en dat wordt zeer gewaardeerd. Hij staat bekend als een stabiele factor in de groep en heeft een relativerend vermogen hetgeen hij ook kan overbrengen op de groep. Destijds heeft hij ook zijn bijdrage geleverd aan de hulpverlening tijdens de vuurwerkramp in Enschede. Tijdens de korpsavond nam de heer Masman afscheid als lid van de vrijwillige brandweer.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *