Leeren Lampe in Raalte wil bezoekers eerder binnen hebben - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

Leeren Lampe in Raalte wil bezoekers eerder binnen hebben

RAALTE – Na goede ervaringen tijdens het recente Indoor Dance Event gaat De Leeren Lampe proberen om het publiek ook op andere zaterdagavonden eerder binnen te krijgen. Zaterdag 1 december is er tussen haf elf en half twaalf ’s avonds een speciale actie waarbij voor een speciale prijs bier, fris en wijn gedronken kan worden.

Members betalen die avond slechts 7,50 voor entree, garderode én een uur lang gratis drankjes, terwijl niet-leden daarvoor een tientje dienen te betalen.

Volgens DLL-exploitant Joop van den Enk gaat het niet om een Happy Hour maar juist om het vergroten van de sfeer doordat meer bezoekers eerder komen. ‟We hebben tijdens het recente, zeer geslaagde Dance Event met een vol huis gezien dat mensen al om half elf ’s avonds kwamen terwijl dat normaal pas rond twaalf uur is. Daardoor zat de stemming er veel eerder in en dat vindt elke bezoeker geweldig. Dat op een vroeger tijdstip komen willen we graag herhalen. Het is in absoluut niet de bedoeling dat tijdens dat uurtje tussen half elf en half twaalf met vele meters bier of dienbladen rond gegaan wordt. We geven namelijk iedereen bij binnenkomst een eigen glas dat gebruikt moet worden. Het gaat uitsluitend om bier, fris en wijn en geen shotjes of andere sterke drank. We willen als De Leeren Lampe puur stimuleren dat de bezoekers eerder komen en dat het daarom eerder gezellig wordt. En zo voorkom je dat er thuis of in keten ongecontroleerd en zonder enig toezicht ingedronken wordt.‟

De actie wordt zaterdagavond 1 december voor de eerste keer gehouden en is een soort try-out. Bij succes denkt Van den Enk erover om het elke zaterdagavond in de hele maand december voort te zetten. ‟Die maand is al duur genoeg voor iedereen. En misschien dat we het in januari ook nog gaan doen. Dat is altijd een rustige maand zo na alle feestdagen.‟

 

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Hij zal wel moeten anders kan hij de tent volgens mij niet draaiende houden want zo druk is het laatste tijd nooit meer en nog even en de tentfeesten komen er aan

 2. Geen happy hour achtige praktijken? Dit is happy hour ten top! Vroeger had ik het wel geweten, op vol tempo het eerste uur!

  En dan ook nog deze happy hour actie goed proberen te praten door zogenaamd lekker maatschappelijk bezig te zijn door ongecontroleerd zuipen in keten te voorkomen? Hypocriet ten top!

 3. @ Mark,

  Het is niet goed of het deugd niet he..

  Is er een ondernemer die op een creatieve manier z’n hoofd boven water probeerd te houden is het weer niet goed.

  Joop had ook gewoon de prijzen omhoog kunnen schroeven. maar dat was dan ook niet goed geweest.

 4. Een creatieve manier zoeken is prima. Maar ook de horeca heeft zich aan de regels te houden en het organiseren van happy hours mag nou eenmaal niet. Hier moet een ander zich aan houden, dus de Lampe ook.

  Die regels zijn er om te voorkomen dan mensen ladder zat worden met alle gevolgen op de gezondheid, agressie en vernielingen. Zijn diverse wetenschappelijke onderzoeken naar gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.