Disselhorst installeert eerste Nefit MultiLine warmtepomp - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Disselhorst installeert eerste Nefit MultiLine warmtepomp

REGIO – Hoe zorgt u voor een forse verlaging van uw energieverbruik en een groen energielabel? Disselhorst Totaal Installateur heeft het antwoord. De nieuwe Nefit MultiLine warmtepomp haalt de energie gewoon uit de buitenlucht. Het systeem zorgt voor verwarming en warm water met een besparing tot 35% op energieverbruik en CO2-uitstoot.

In combinatie met een HR-ketel en bediening via de bijbehorende kamerthermostaat heeft de MultiLine alles in zich voor duurzaam comfort en gebruiksgemak. Disselhorst Totaal Installateur plaatste dit nieuwe duurzame verwarmingssysteem onlangs in een woning in Lemelerveld, een primeur voor Nederland.

Ook voor bestaande woningen
Een groot voordeel van de MultiLine is dat het systeem eenvoudig gemonteerd kan worden in nieuwe én bestaande bouw. Grondboringen, aanpassingen van elektra of andere kostenverhogende voorzieningen zijn niet nodig. De geluidsarme buitenunit kan eenvoudig op een willekeurige plaats buiten de woning worden gemonteerd, tot wel 30 meter van de binnenunit. Eenmaal geïnstalleerd heeft het systeem een zeer lange levensduur en is weinig onderhoud nodig.

Een Nefit MultiLine warmtepomp mag alleen worden geïnstalleerd door installatiebedrijven welke een training bij Nefit hebben gevolgd. Bij Disselhorst Totaal Installateur hebben 2 medewerkers met succes een deze speciale training doorlopen. Met jarenlange ervaring in verwarmingsinstallaties biedt Disselhorst Totaal Installateur nu dus ook de nieuwste ontwikkeling van Nefit op het gebied van energiebesparende, duurzame techniek. De belangsteling  voor dit soort duurzame systemen groeit de laatste tijd ook in Nederland in snel tempo.

Hoe werkt de MultiLine warmtepomp?
De warmtepomp bestaat uit twee compacte units. De units zijn met elkaar verbonden door een aanvoer- en een retourleiding voor koudemiddel. De buitenunit bevat de eigenlijke warmtepomp. Die onttrekt warmte aan de omgeving en waardeert deze op naar een hogere temperatuur. De binnenunit geeft deze warmte af aan het water van het cv-systeem. Bij gematigde buitentemperaturen en lage cv-aanvoertemperaturen, zoals in het voorjaar en het najaar, werkt alleen de warmtepomp. Bij lage buitentemperaturen, zoals bij vrieskou, komt de HR-ketel in bedrijf voor naverwarming.

De voordelen  

  • Een hybride oplossing voor nieuwbouw én bestaande bouw
  • Tot 35% energiebesparing en CO2-reductie
  • Energielabelverbetering tot 2 labelsprongen
  • Unieke plaatsingsflexibiliteit
  • Snel en eenvoudig te installeren
  • Onderhoudsarm en uitzonderlijk stil
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *