Sprokkelaars bruisen van enthousiasme, Prins Gerben! - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Sprokkelaars bruisen van enthousiasme, Prins Gerben!

LEMELERVELD – Onder het motto “Niets is wat het lijkt” is het Carnavalsseizoen van De Sprokkelaars uit Lemelerveld middels de Gala-avond weer formidabel van start gegaan. In de opbouw naar de grote ontknoping van de avond wist spreekstalmeester Niels Schrijver de gasten te vermaken met zijn humoristische presentatie.

Sneller dan treintje Bello ooit het Sprokkeldorp passeerde werd het volle, maar amusante programma geestig aan het vele publiek voorgeschoteld. De Gala-commissie had ook dit jaar niets aan het toeval overgelaten. Gestroomlijnd volgden de proclamaties van de talrijke buurtdorpen en de vrienden uit Duitsland zich op en werden de nieuwe raadsleden van De Sprokkelaars,  Robin Vlierman en Arno Slagman, aan de zaal voorgesteld. Deze frisse snuiters zullen de vereniging nog sterker maken, is de verwachting. Rob Westemeijer werd in de bloemetjes gezet voor zijn 11-jarig jubileum binnen De Sprokkelaars, hopende op nog vele jaren erbij.

Sprokkelaar van het Jaar
Een jaarlijks terugkerend onderdeel van de Gala-avond is de bekendmaking van de Sprokkelaar van het Jaar. Dit kostte De Sprokkelaars dit jaar een aantal extra bossen bloemen. Er werden namelijk vier personen speciaal bedankt voor hun inzet met bezieling en jolijt in vele, vele Carnavalsjaren. De oprichters van de, inmiddels in wijde omtrek bekende, Multilight Verlichte Optocht in Lemelerveld traden ten tonele om de oorkondes in ontvangst te nemen: Rudie Knobben (ex-Prins Ruud de Eerste 2009), Frans Kogelman (ex-Prins Frans de Eerste 1995), Marcel Heerink (ex-Prins Jubel de Eerste 2006) en Johann Boksebeld.

Het afscheid van Prins Peter van Groep II
Om de scepter in een nieuwe hand te krijgen moet de oude hand het afgeven. Prins Peter van Groep II werd door alle gasten in Residentie Reimink nogmaals op handen gedragen. Zijn bijzondere manier van regeren in de afgelopen Carnavalseditie 2012 werd uiterst op prijs gesteld, het hartverwarmende applaus maakte dit overduidelijk. The Farmers, zijn vriendengroep door dik en dun, namen hem op ludieke wijze mee richting uitgang.

De ontknoping
Het toetje van de Gala-avond, de slagroom op de taart, het krentje in de pap blijft natuurlijk de opkomst en verwelkoming van de nieuwe Prins Carnaval der Sprokkelaars 2013. Creative vragen met prachtige afbeeldingen bracht de spanning oplopen tot ongekende hoogte, de lampen roffelden aan het plafond. Het is de Tambour-maître van Muziekvereniging Polyhymnia (de muze voor muziek en welsprekendheid), lid van de Slagwerkgroep Polyhymnia, zijn naam in het dagelijks leven Gerben Schutte; in het komend Carnavalsseizoen Prins Gerben de Roffelaar!

Gewend dus om vooraan te lopen en altijd een gevolg achter zich. Onder zijn motto: “Met vulle lol en gezeur, roffelt wie oons der mooi deur” werd, samen met Jeugdprins Wouter de Eerste (Wouter Knorren) die eerder op de dag werd voorgesteld als Jeugdprins der Sprokkelaars, een slinger aan polonaise ingezet onder leiding van Bloaskapel De Heujschudders, geen onbekenden van de nieuwe Prins…

Muziek maakt een feest
Het enthousiasme van Bloaskapel de Heujschudders, een geweldige act van Die Tolle Leute (op het laatste moment door De Sprokkelaars ingevlogen wegens afzegging van Wir Sind Spitze) en Party DJ Marcel met zijn juiste muziek op het juiste moment bracht de Gala-avond van de Sprokkelaars alle ingrediënten wat plezierige mensen tot een kolkende feestmassa maakt.

Voor de doorbijters een foto-ophanging van Prins Gerben de Roffelaar in het voorcafé van  Residentie Reimink bracht uiteindelijk rust in de zaal en een lange weg naar huis.

De Sprokkelaars wisten wederom een unieke avond neer te zetten, Lemelerveld is klaar voor het Carnaval. Wees Welkom!

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *