Volop schaatsplezier op ’t schaatspunt in Lemelerveld - Foto: Jasper Hutten
Foto: Jasper Hutten

Volop schaatsplezier op ’t schaatspunt in Lemelerveld

LEMELEVERLD – De eerste schaatsweek begon in Lemelerveld op donderdagmiddag 17 januari om 13:00 toen deze als eerste natuurijsbaan in de hele regio haar poorten opende met een prima ijslaag van zeven tot negen centimeter dik.

Meteen dienden er zich ’s middags zo’n 350 schaatsliefhebbers uit de hele regio aan, welke naar hartenlust de eerste rondjes op natuurijs draaiden, waarna ’s avonds na het eerste baanonderhoud zo’n 650 schaatsenrijders het lemelerveldse ijs betraden en zich in de gezellig drukke kantine tegoed deden aan de welverdiende verse koffie of warme chocolademelk.

De ijsmeesters besloten de baan op vrijdag en zaterdag na matige vorst wat hersteltijd te geven en sloten mede uit veiligheidsoverwegingen voor haar leden en bezoekers de baan, terwijl de een na de andere schaatser letterlijk en figuurlijk door het natuurijs ging op de ongecontroleerde Nederlandse wateren.

Nadat die week de website van de ijsbaan ruim 6800x bekeken was met als piek 2560x alleen op de zaterdag,  kwam die dag om 17:07 het verlossende bericht van het ijsbaanbestuur, “het giet deur” opende de baan zondag 20 januari om 10:00 wederom haar deuren.

Het was goed dat de ijsmeesters de baan hadden laten herstellen door de vorst, het dweilen en ander onderhoud, want die dag betraden ruim 1500 bezoekers uit Lemelerveld en de hele regio het Lemelerveldse ijs.

Het was een gezellige drukte waarbij volop werd genoten tot de baan dicht ging en het ondertussen ijzig koud waaide en sneeuwde.

De vooruitzichten voor komende week zijn vooralsnog goed, dus houd de website van ijsbaan vereniging Lemelerveld
goed in de gaten, of breng een bezoekje aan ’t Schaatspunt want deze is gewoon geopend.

Voor verdere info: www.ijsbaanlemelerveld.nl

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *